30 листопад відбулася шістнадцята сесія VIII скликання Кодимської міської ради

Дата: 01.12.2021 14:19
Кількість переглядів: 714

Фото без опису

На пленарному засіданні були присутні: голова Подільської райдержадміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту РДА Павло ПРАЧУК, депутати Подільської районної ради.

Першими рішеннями депутати одноголосно затвердили зміни до програми соціальної підтримки населення на 2021-2023 роки «Соціальний захист населення Кодимської міської територіальної громади (а це збільшення обсягу фінансування надання грошової адресної допомоги соціально-незахищеним верствам населення і матеріальної підтримки громадських організацій Кодимської громади) та зміни до її бюджету. Так доходи загального фонду бюджету збільшено на 82,32 тис. грн. за рахунок субвенції з держбюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (30,32 тис. грн.) та бюджету Слобідської селищної територіальної громади як оплата медичних послуг (52,0 тис. грн.). Отримані кошти будуть використані за цільовим призначенням.

Уточнено також видатки загального фонду бюджету за рахунок перерозподілу видатків (-) 318,0 тис. грн. (міська рада, відділ культури і туризму, відділ ЖКГ, інфраструктури та капітального будівництва). Кошти пропонується використати, зокрема, на: придбання сценічних костюмів, ударної установки, мікшерного пульту, синтезатору та принтера принтеру для відділу культури і туризму; потреби житлово-комунального господарства - придбання відвалу для прибирання снігу, піскорозкидача тощо.

Наступні численні рішення стосувалися затвердження структур та граничної чисельності закладів, служб, відділів та секторів міської ради.

Неоднозначно депутати поставилися до запропонованого розпорядку роботи дошкільних відділень закладів загальної середньої освіти Кодимської міської ради. За ним цілорічний режим функціонування залишається у Сербівського і Загнітківського; з 1 березня по 31 листопада працюватимуть Грабівське, Олексіївське, Шершенецьке відділення; з 1 вересня по 31 травня - Петрівське, Будеївське й Писарівське; решта дошкільних відділень у селах Лабушне, Пиріжні, Баштанкові — з 1 вересня по 20 грудня та 1 березня по 31 травня. За інформацією заступника міського голови з соціальних та гуманітарних питань Антоніни МОСКАЛЮК, рішенню передували ретельний аналіз, моніторинг, розрахунки, вивчення відвідуваності, обговорення у колективах тощо. Ці непопулярні заходи, за словами посадовця, необхідні для збереження дошкільних навчальних закладів, які, із зменшенням чисельності дітей, задіяні на 40-60 відсотків. Та, маючи на сьогодні задовільну матеріально-технічну базу, вони усі мають працювати. Оптимізація режиму роботи дошкільних відділень закладів загальної середньої освіти дозволить зекономити близько 1 млн. 200 тис. грн. бюджетних коштів.

Дитячі садочки повинні працювати безперервно. Хто дбатиме про безпеку дітей, які залишатимуться самі вдома, без нагляду? (депутат Тетяна БОРОДІНА); такими рішеннями ми порушуємо конституційні права і свободи громадян — право на працю, право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї та інші (Олена БОБРИШОВА); в результаті завжди страждають діти, але такі рішення на часі, наголосила Любов ПЕЛЮХ та запропонувала скоригувати режим роботи Лабушненського закладу таким чином: з 1 вересня по 31 травня.

Свою думку стосовно проєкту рішення про затвердження режиму роботи дошкільних відділень закладів загальної середньої освіти Кодимської міської ради висловили голова Подільської райдержадміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО та начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту РДА Павло ПРАЧУК: воно передчасне, потребує більш досконалого вивчення і деталізації підрахунків.

В результаті рішення з цього питання було прийнято з поправкою депутата міської ради Л. ПЕЛЮХ.

Наступним депутати затвердили також план оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти, а також структуру і граничну чисельність служб, відділів та секторів міської ради.

Численні питання, розглянуті депутатами на профільних комісіях, були прийняті протокольно, без обговорення.

Останнім депутати затвердили звернення до Президента України щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України № 1147 від 03 листопада 2021 року «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок». Методика пропонує зменшити окремі коефіцієнти, які враховують цільове призначення земельної ділянки, порівняно з діючим Порядком нормативної грошової оцінки земель населених пунктів. Це, в першу чергу, призведе до значного зниження у 2022 році доходів бюджетів територіальних громад та не дозволить в повній мірі профінансувати видатки закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, в тому числі - на оплату енергоносіїв, які зросли майже удвічі.

Після вичерпання усіх питань порядку денного пленарного засідання, відбулася предметна розмова Михайла ЛАЗАРЕНКА з окремими керівниками територіальних відділів, підрозділів та управлінь міськради стосовно: безпеки руху на дорогах, впорядкування міського кладовища та сміттєзвалищ, вирішення земельних питань, освітянських проблем тощо. Окремо очільник району зупинився на ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Подільському районі та кампанії з вакцинації. За наведеною статистикою, Кодимщина посідає третє місце за смертністю у районі. Це має спонукати громадян до свідомого вибору – щеплення: воно стовідсотково не вберігає від захворюваності, та дає реальний шанс на одужання і життя. Тому нагальне завдання депутатів, посадовців, старост сіл – доводити до мешканців громади більше інформації про небезпеку коронавірусної інфекції та необхідність щеплення – єдиного дієвого способу протидії COVID-19 та його нових штамів. При цьому не повинні залишитися поза увагою громадяни похилого віку, одинокі та особи з обмеженими фізичними можливостями.

Наостанок, депутати звернулися до голови райдержадміністрації за сприянням у облаштуванні нового перону залізничного вокзалу станції Кодима, який тривалий час не завершується: адже нинішній його стан є загрозливим для посадки/висадки пасажирів.

У різному виступили: міський голова С. ЛУПАШКО, численні депутати, які закликали до об’єднання, консолідації зусиль усіх сторін задля однієї мети — розквіту і розбудови Кодимської громади, а питання, які при цьому виникають, зокрема, й спірні - вирішувати у конструктивному діалозі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних