У Кодимській лікарні відкрили центр реабілітації

Дата: 06.12.2021 08:29
Кількість переглядів: 491

Фото без опису

«Нове життя». Так назвала реалізацію проєкту та відкриття реабілітаційного центру генеральний директор КНП «Кодимська лікарня» Лариса ВОЛОШИНА.

Перше, що зазначила посадовець, нове життя одержали тренажери, які тривалий час не використовувались у зв’язку із закриттям, на жаль, неврологічного відділення. Тоді цю дивину у районну лікарню надбав його завідувач Євген КОСТРИЦЬКИЙ - за допомогою та активної участі керівництва району та лікарні, спонсорів кабінет обладнали.

Потім чекали подальшої їх долі. Часто так стається, що демонтоване одного разу якимось чином «розповзається» і втрачається назавжди.

Та сьогодні Лариса Іванівна з гордістю презентує роботу нового реабілітаційного приміщення.

Наступне, й найголовніше, зазначила медик, шанс на нове життя отримують громадяни, яким необхідна тривала реабілітація після важких хвороб. Адже відновлення — це важлива ланка у комплексі медичних заходів для їх повернення до повноцінного життя.

Здійснилася мрія й завідувача поліклініки, лікаря-терапевта Олени СУХОНОС - з нетерпінням чекалося цієї події. Лікар наголосила, що широкий спектр реабілітаційних послуг можуть отримувати громадяни після перенесених травм, інсультів, захворювань опорно-рухового апарату, із серцево-судинними проблемами, після перенесеного COVID-19, діти з церебральним паралічем тощо. Комплекс вправ планується проводити у кабінеті й для вагітних жінок, які таким чином зможуть підготуватися до пологів.

Увагу й численні подяки отримали сьогодні, звісно ж, спонсори, завдяки яким реалізуються різноманітні проєкти у всіх галузях. Загальну думку висловив депутат, господарник, директор товариства «Агрофірма «Кодима» Микола СОРОЧАН: не можна бути патріотом України, не допомагаючи своїй громаді, - і запевнив: «Допомагали, допомагаємо і надалі продовжуватимемо чинити добрі справи для мешканців Кодимщини!».

А свою вдячність господарникам, приватним підприємцям, які довгі роки приходять на поміч лікарні, працівники закладу засвідчили у пам’ятній табличці з їх іменами.

- Я дуже радий спостерігати сьогодні ваші світлі, усміхнені очі. Бачу щирі захоплення з цього приводу і радію разом з вами. Бо, попри складні часи, щось відбувається гарне і приємне, тому переконаний: ми, як громада, маємо майбутнє і працюватимемо задля цього, - сказав очільник громади Сергій ЛУПАШКО і привітав присутніх, лікарів, жителів Кодимщини з відкриттям нового кабінету.

Висловилися з приводу цієї події й медичний директор КНП “Кодимська лікарня” Віктор ЯРЕМЧУК, лікар-реабілітолог Валерій ДІДИЧУК, голова громадської організації осіб з інвалідністю Олександра ДРАГОМАЗ: все, що примножується і слугуватиме інтересам жителям Кодимського краю є позитивним показником та свідчить про резерви у розвитку територіальної громади.

Прикметно, що відкриття реабілітаційного центру відбулося у Міжнародний день людей з інвалідністю. Нехай постійна підтримка громадян з особливими потребами стане підтвердженням небайдужості суспільства до їх запитів, а відкритий сьогодні кабінет пришвидшує одужання хворих, поліпшує їх фізичне, духовне й соціальне благополуччя.

Довідково.

Кабінет працює з 08.00 до 16.00 у робочі дні (понеділок-п’ятниця) за направленням сімейного чи профільного лікаря. Завідувач - ДІДИЧУК Валерій Григорович.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних