Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

14 грудня – день вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 08:55
Кількість переглядів: 426

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, яка сталася у 1986 році. Цього дня, 35 років тому,  було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим атомним реактором Чорнобильської станції.

Багато хто з нас -  того покоління, за якого сталася найбільша і найстрашніша техногенна аварія. Її наслідки відчула не лише Україна, але й увесь світ. І лише тоді, коли після тривалого замовчування, ми дізналися правду -  зрозуміли, яка небезпека загрожувала вашому особистому життю. Та держава була у небезпеці. Не можна було втрачати дорогоцінний час. І саме ви прийняли доленосний виклик,  стали захисним щитом і бронею, закрили витік вбивчого атому.

Страшні події минулого сторіччя ніколи не забути, як і подвиг героїв-чорнобильців, вашу жертовність заради життя, безпеки та майбутнього України.

Ми знову і знову засвідчуємо повагу та висловлюємо  щиру вдячність усім героям — ліквідаторам, нашим землякам, вшановуємо  тих, хто загинув у боротьбі з наслідками найбільшої та найжахливішої за всю історію людства техногенної аварії.   Саме завдяки вашій мужності, самовідданості, вірності професійному обов'язку ми маємо можливість жити, працювати, виховувати дітей, розбудовувати нашу державу. Вклоняємося загиблим та померлим! Божого благословення вашим сім’ям, рідним та близьким!  

Друзі!

Розповідайте сумну історію Чорнобильського потрясіння вашим дітям, внукам, правнукам. Правда не повинна піти у небуття. Скільки житимемо — будемо пам’ятати героїв-ліквідаторів! Бо у цій невидимій війні ви — великі переможці і відважні лицарі!

Сердечно бажаю вам міцного здоров’я ще на довгі-довгі роки! Нехай щасливим буде ваше життя, наповнене радістю, любов’ю, надією вірою і миром!

Кодимський міський голова Сергій ЛУПАШКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.