Що таке справедливість та як себе захистити?

Дата: 14.12.2021 15:44
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

14 грудня 2021 року з неповнолітніми суб’єктами пробації Подільського районного сектору № 2 філії Центру пробації в Одеській області провідним фахівцем Центру соціальних служб Кодимської міської ради Тетяною Петрик спільно з волонтером пробації Андрієм Спатеруком проведено інформаційно-профілактичне заняття «Як себе захистити?».

Мета заходу: формувати правову свідомість підлітків; розвивати навички самоаналізу різних ситуацій у своєму життєвому середовищі та приймати відповідальні вчинки.

У ході заняття з неповнолітніми обговорено питання: «Що таке справедливість та як себе захистити?». Звертаючись до юнаків пані Тетяна зауважила «Відносини в житті людини регулюються правилами, більшість яких прописані в законах. Вони мають на меті захищати людей, їхні права, підтримувати порядок у державі загалом. Також закони покликані робити життя людей безпечним. Тому, якщо ми хочемо жити в безпеці та справедливості, ми повинні дотримуватися визначених правил і законів».

Запрошений на захід волонтер ознайомив неповнолітніх із алгоритмом спілкування з поліцією під час затримання. Юнаки переглянули навчальні відеоролики циклу «Ти і поліція», де головний герой потрапляє у типові ситуації, в яких може опинитися будь-який підліток, де йому треба взаємодіяти з поліцією. Завданням мультфільмів є навчити неповнолітніх поводитись з поліцією в рамках закону, вміти захищати свої права та не стати жертвою свавілля поліцейського. Також з присутніми обговорили проблему насилля, жорстокості у підлітковому середовищі та їх наслідки.

Підсумовуючи захід, підліткам наголошено: «Життя – це постійний процес виникнення проблем та їх наступного вирішення. Отримані сьогодні знання та навички допоможуть створювати сприятливі стосунки в суспільстві, відстоювати свою точку зору без проявів агресії, опиратися негативному впливу оточення».

 

Подільський районний сектор № 2

філії Центру пробації в Одеській області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних