На Кодимщині вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Дата: 14.12.2021 15:47
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

26 квітня 1986 року світ став свідком однієї з найстрашніших катастроф в історії людства. Чорнобильська руйнація настільки глобальна, що їй присвоєно 7-й рівень небезпеки за Міжнародною шкалою ядерних подій.

В результаті аварії на Чорнобильській АЕС було викинуто в 100 разів більше радіації, ніж від ефекту атомних бомб, скинутих на Хіросіму і Нагасакі в 1945-у році.

Ядерні дощі пройшли так далеко, що дійшли навіть до Ірландії.

800 тисяч громадян ризикували своїм життям та здоров'ям, аби запобігти наслідкам аварії і стабілізувати ситуацію. Вони працювали у зоні підвищеного ризику, піддаючись впливу радіації.

Ці та інші вражаючі факти про Чорнобиль згадали сьогодні ті, хто прийшов до пам’ятника ліквідаторам наслідків цієї трагедії.

Саме 14 грудня 1986 року, 35 років тому, на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Звернулися до присутніх заступник Кодимського міського голови з соціальних та гуманітарних питань Антоніна МОСКАЛЮК, голова громадської організації “Союз Чорнобиль України” Іван КУЧЕРЕНКО, настоятель церкви архістратига Божого Михаїла православної церкви України отець Нестор, протоієрей, настоятель Української православної церкви отець Георгій: подвиг, самопожертва, звитяга героїв-чорнобильців навіки закарбовані на скрижалях світової історії, та ніколи не згаснуть у пам’яті вдячних нащадків.

На жаль, цього року невблаганна смерть вирвала з життя 5 ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, 48 — минулими роками. Ще 70 свідків цієї трагедії - героїв, лицарів, звитяжців є серед нас. Шануймо чорнобильців, щоденно, щомиті, будьмо гідними їх!

Учасники-ліквідатори, представники влади, військових формувань, школярі, громадськість, духовенство віддали шану усім, хто ціною власного здоров’я й життя захистив нас й увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи, подякували живим, у хвилині мовчання доземно вклонилися загиблим і померлим побратимам-землякам та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Слава героям! Світла і вічна пам’ять, тим хто своєю жертовністю рятував світ від атомного монстра!

Довідково. У рамках реалізації Програми соціального захисту населення Кодимської територіальної громади на 2021-2023 роки, учасники-ліквідатори та вдови померлих отримали продуктові набори.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних