До уваги мешканців Кодимської громади: як та коли отримати 1000 гривень в рамках президентської програми єПідтримка

Дата: 16.12.2021 16:03
Кількість переглядів: 519

Фото без опису

9 грудня 2021 року, Кабмін затвердив постанову № 1272 «Деякі питання надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка». Відтак, з 19 грудня офіційно стартує перший етап проекту, завдяки якому у вакцинованих громадян з’явиться можливість отримати 1000 гривень від держави.

Щоб отримати кошти вже під час першого етапу програми єПідтримка, необхідно подати заявку в застосунку Дія з 19 до 29 грудня 2021 року. Після реєстрації кошти надійдуть протягом 10 днів та будуть доступними упродовж 4 місяців на онлайн-картках 6 українських банків. 1000 гривень є віртуальною та усі пропозиції щодо виведення коштів у готівку є шахрайством.

Однак, детальніше про єПідтримку та механізм використання віртуальних коштів на реальні речі:

Виплати отримають усі повнолітні громадяни України, які мають повний  курс вакцинації, незалежно від того, коли вони вакцинувалися та мають наявний сертифікат у застосунку Дія.

На сьогодні оформити віртуальні картки для виплат можна за допомогою 6 банків: Моно, Альфа, А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк. Надалі підключатимуться нові банки, коли вони будуть технічно готові. Оформлення картки безкоштовне та без плати за обслуговування.

Витратити 1000 грн можна онлайн в категоріях бізнесу, що найбільше постраждали від карантину: креативна, транспортна та спортивна категорії. Банки розпізнаватимуть категорію під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів.

Merchant Category Code – чотиризначний код, який присвоюється торговій точці і характеризує напрям її бізнесу. При оплаті карткою єПідтримка він має збігтися з одним з кодів, указаних у постанові КМУ. Йдеться про MCC коди 5942, 7832, 7922, 7929, 7991, 4112, 4511, 7941, 7997. Якщо бізнес зареєстрований в іншій категорії, здійснити оплату не вдасться.

Механізм отримання (завантаження) коштів: відкрийте застосунок Дія та виберіть послугу отримання 1000 гривень. Дія автоматично перевіряє три умови: наявність повної вакцинації, вік, громадянство;

- якщо все добре, з'являється кнопка «Далі». Якщо ні, послугу отримати неможливо;

- з переліку банків, де можна відкрити спецрахунок, оберіть зручний для вас та у мобільному додатку банку відкрийте послугу отримання картки для єПідтримки;

- банк підвантажує в Дію спецрахунок після оформлення. Зайдіть у застосунок, оберіть послугу 1к, дотримуєтеся подальших вказівок.

Також віртуальну картку можна буде отримати офлайн у відділеннях банків. Головне сказати, що вам потрібна віртуальна картка єПідтримка. Під час отримання послуги Дія одразу підтягне ваш рахунок і не потрібно буде оформлювати картку в онлайн-банкінгу. В обох варіантах підключення кошти приходять на рахунок протягом 10 днів.

Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання. Якщо за 4 місяці гроші не будуть витрачені – рахунок закриють, а гроші повернуться в держбюджет.

Будьте уважні: отримати кошти можна виключно через застосунок Дія. Усі пропозиції в інтернеті, телеграм-каналах або ж за телефонними дзвінками від так званих представників банків/організацій/установ «перевести в готівку віртуальну 1000 гривень із певним процентом комісії» є шахрайськими та НЕ відповідають дійсності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних