Бюджет громади на 2022 рік прийнято!

Дата: 24.12.2021 09:46
Кількість переглядів: 598

Фото без опису

23 грудня відбулася сімнадцята сесія VIII скликання Кодимської міської ради – завершальна  у цьому році.

Перед початком сесійної роботи міський голова Сергій ЛУПАШКО вручив почесні  грамоти депутатам   Валентині КОРСАКОВІЙ та Анатолію ХОРТЮКУ – з нагоди Дня місцевого самоврядування як визнання їх заслуг перед громадою.

На порядку денному пленарного засідання депутати обговорили фінансово-бюджетні питання, зокрема -  прийняли бюджет Кодимської  міської територіальної громади на 2022 рік, попередньо схвалений членами виконавчого комітету.

Отож, доповідач, начальник фінансового управління Руслан ОНУФРІЄНКО зазначив, що бюджет територіальної громади формувався відповідно  до положень Конституції України, Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу держави, інших законодавчих актів, рішень органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків та зборів, бюджетних запитів, поданих головними розпорядниками коштів бюджету Кодимської міської територіальної громади на 2022 рік, з урахуванням прогнозних показників соціально-економічного розвитку Кодимської міської територіальної громади на 2022 рік та наявної бази оподаткування тощо.

Ключовим завданням бюджетної політики при цьому залишається забезпечення  економічної стабільності, стійкості, збалансованості та забезпечення децентралізації бюджетної системи.

Таким чином у наступному році Кодимська ТГ планує отримати 202 872 412 грн. надходжень, в тому числі:

  • власних доходів – 111 771 510 грн.;
  • трансфертів – 91 100 902 грн.

Видаткова частина бюджету складатиме 202 872 412 грн., в тому числі видатки:

  • загального фонду – 196 800 902 грн.;
  • спеціального фонду – 6 071 510 грн.

При формуванні проєкту бюджету, зауважив посадовець, враховано: збільшення розміру мінімальної заробітної плати – 01 січня 2022 року – у розмірі 6 500 грн., а з 01 жовтня 2022 року – у розмірі 6 700 грн., видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв з урахуванням натуральних норм споживання, поточні видатки з урахуванням індексу споживчих цін.

При обговоренні, зауваження та пропозиції з цього питання були у депутата Миколи СОРОЧАНА. Зрозуміло, що доходи Бюджету громади на 2022 рік передбачають жорстку економію коштів, та коли доводиться обирати між витратами на медицину і культуру, пріоритети мають стати за медичним обслуговуванням  населення. Таку думку підтримали інші депутати та вирішили: пропозицію взяти до уваги. Надалі – створити комісію, яка здійснила б аналіз доцільності функціонування  вказаних закладів у кожному населеному пункті. Оскільки питання складне – виділити його в окреме на наступній сесії, за результатами  дослідження – внести (за потреби) зміни до бюджету.

Не можна нищити культуру громади, її значні досягнення – заперечила начальник відділу культури і туризму Людмила БАСЬКО та закликала депутатів до прийняття виваженого рішення з цього питання.

Рішення про бюджет Кодимської  міської територіальної громади на 2022 рік депутати прийняли одноголосно без зауважень та пропозицій.

Зміни до бюджету на 2021 рік стосувалися  уточнення доходів:

 - загального фонду бюджету - за рахунок субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету  (+) 57,863 тис. грн.;

- спеціального фонду бюджету - за рахунок субвенції з місцевого бюджету на виконання інвестиційних проектів  (+) 50,0 тис. грн. з обласного бюджету.

Не підтримали депутати прийняття рішення про надання згоди на прийняття з державної до комунальної власності Кодимської міської ради Подільського району Одеської області захисної споруди цивільного захисту. Йдеться про сховище  № 56032, загальною площею 136,1 кв.м., розташованого у межах міста. Створена комісія у висновках зазначила його стан як критичний – споруда потребує капітального ремонту, а відтак вкладення чималої суми грошей. На даний час таких коштів у громади немає.

 

Протокольно  було  прийнято низку інших  рішень, опрацьованих депутатами на профільних комісіях, зокрема: затверджено Статути освітніх комунальних  закладів, бюро технічної інвентаризації, КУ «Кодимська публічна бібліотека», КЗ «Кодимський центральний Будинок культури ім. Т. Г. Шевченка»; перейменовано провулок та вулиці в селах Загнітково (провулок Галана на провулок Козацький) та Шершенці (вулицю Островського на вулицю Вишнева та вулицю Жукова на вулицю Прокордонна); оновлено Перелік адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг; змінено назву та затверджено положення комунальної установи «Місцева пожежна команда»  тощо.

- Рік видався важким, напруженим, наповненим новим досвідом,  знаннями, несподіванками, але й невеликими перемогами та досягненнями, - завершив пленарне засідання Сергій ЛУПАШКО. Він висловив впевненість у спільному подоланні проблем, вирішення завдань та сподівання на ліпше майбутнє Кодимської територіальної громади.   Міський голова привітав присутніх з прийдешніми Новорічними і Різдвяними святами та побажав усіляких гараздів кожному мешканцю  Кодимщини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних