Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ - ПЕРЕВАГИ ОФІЦІЙНОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ!

Дата: 11.01.2022 15:17
Кількість переглядів: 282

Служба зайнятості завжди сприяє легалізації найманої праці та працевлаштування шукачів роботи, поєднує інтереси роботодавців та населення.Але незважаючи на постійне проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та вимоги діючого законодавства, оформлення найманих працівників належним чином на сьогодні залишається проблемою. Діяльність певної категорії роботодавців побудована на «тіньових» схемах з використанням праці без офіційного оформлення. З упевненістю можна сказати, що і самі громадяни погоджуються на будь-які умови роботодавця, при цьому втрачають можливість користування державними гарантіями соціального захисту, а головне втрачають свій страховий стаж чим ризикують втратити право на пенсію, або на її частину.


Нагадуємо, що ст. 43 Конституції України гарантує кожному громадянину право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді плати, яка не нижче визначеної законом. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для всіх суб’єктів господарювання. Працівники реалізують право на працю шляхом укладення трудового договору про роботу на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою - підприємцем. У разі відмови роботодавця оформлювати трудові відносини кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав.


Головною перевагою офіційного працевлаштування для працівників є сплачені із заробітної плати страхові внески – це гідна пенсія в майбутньому, а також страхові виплати в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю (оплата лікарняних листів, відпустки по вагітності та пологах), у зв’язку з настанням нещасного випадку на виробництві, у зв’язку з настанням безробіття та інші.


Існують переваги використання легальної праці і для роботодавців: гарантія матеріальної відповідальності працівника, праця якого передбачає обслуговування грошових, товарно-матеріальних цінностей та інші; трудова дисципліна; можливість скористатися механізмом відшкодування державою витрат роботодавця по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожного офіційно працевлаштованого працівника; позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу.


Звертаємо увагу роботодавців, якщо ви вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, ви помиляєтеся. Наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.


Шановні працівники та роботодавці! Закликаємо зробити крок назустріч один одному - легалізувати зайнятість та відмовитися від зарплати «в конвертах».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.