ЗВІТ старости Лабушненського старостинського округу

Дата: 25.01.2022 16:48
Кількість переглядів: 639

 

Фото без опису

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно правовими актами я, Лужецький Михайло Іванович - староста сіл Лабушне, Лисогірка та Федорівка Кодимської міської ради, звітую про свою роботу за 2021 рік.

У своїй роботі я керувався законодавчими актами України. Виконував доручення Кодимської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, здійснював надання інформації та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

Звіт перед жителями громади - це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.

Згідно з підрахунками обліку особистих селянських господарств станом на 01.01.2022 року по c.Лабушне загальна кількість населення становить – 994 чол., дворів всього – 360. В домогосподарствах села Лабушне тримають : корів – 43, свиней – 78, коней – 2, та 755 бджолосімей.

Згідно з підрахунками обліку особистих селянських господарств станом на 01.01.2022 року по c.Лисогірка загальна кількість населення становить – 729 чол., дворів всього – 250. В домогосподарствах села тримають : корів – 26, свиней – 44, кози - 1, коні - 1.

Згідно з підрахунками обліку особистих селянських господарств станом на 01.01.2022 року по c.Федорівка загальна кількість населення становить – 168 чол., дворів всього – 52. В домогосподарствах села тримають: корів – 6, свиней – 16, кіз - 20.

Я, як староста, сприяю виконанню на території старостинського округу програми соціально – економічного та культурного розвитку, затвердженої рішенням міської ради, представляю інтереси жителів округу та сприяю у підготовці документів, що подаються до Кодимської міської ради та виконавчого комітету. Беру участь в організації виконання рішень міської ради , її виконавчого комітету , розпоряджень міського голови та у здійсненні контролю за їх виконанням на території старостинського округу.

Основний вид діяльності в селі – це виробництво сільськогосподарської продукції. Всі сільськогосподарські землі оброблені, частково засіяні, чекаємо весни для початку посівної кампанії. Працівниками старостинського округу проведена робота щодо роздачі громадянам нарахувань податку за землю за 2021 рік.

На території с.Лабушне є такі комунальні заклади, які утримуються з бюджету Кодимської міської територіальної громади – філія «Лабушненська гімназія» комунального закладу «Опорний заклад «Кодимський ліцей № 1», де навчаються 80 учнів, дитячий садочок, який відвідують 17 діток, сільська бібліотека, сільський будинок культури та амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

На території с.Лисогірка є такі комунальні заклади, які утримуються з бюджету Кодимської міської територіальної громади – це «Лисогірська гімназія», де навчаються 94 учні, дитячий садочок, який відвідують 30 діток, сільська бібліотека, сільський будинок культури та ФАП.

На території с.Федорівка є такі комунальні заклади, які утримуються з бюджету Кодимської територіальної громади – це сільський будинок культури та ФАП. Всі захищенні статті видатків (заробітна плата, енергоносії, продукти харчування) по даних комунальних закладах в 2021 році профінансовані майже в повному обсязі.

На території с.Лабушне надаються такі адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидії. За 2021 рік було видано:

- довідок соціально-правового характеру - 482;

- запитів від різних інстанцій – 2;

- посвідчено заповітів - 12;

- засвідчено вірність копій документів - 2;

- засвідчено справжність підпису - 3;

- посвідчено довіреностей – 7.

На території с.Лисогірка та Федорівка надаються такі адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидії. За 2021 рік було видано:

- довідок соціально-правового характеру - 497;

- посвідчено заповітів - 4;

- засвідчено вірність копій документів - 2;

- засвідчено справжність підпису - 2;

- посвідчено довіреностей – 1.

Я, як староста, здійснюю облік, ведення та зберігання погосподарських книг, яких у нас налічується 9ш., веду облік та передаю до виконавчого комітету міської ради дані показників вуличного освітлення та дані лічильників з скважин водопостачання щомісячно 1 числа.

Розпорядженням міського голови затверджено графік прийому громадян старостою та визначено прийомні дні в понеділок - в с.Лабушне, вівторок - в с.Лисогірка та Федорівка, але я приймаю людей в будь який робочий день без попереднього запису. В ці дні я веду особистий прийом громадян в приміщеннях старостинського округу.

За 2021рік на особистому прийомі громадян було 482 громадян в с.Лабушне та 497 громадян в с.Лисогівка та Федорівка, які звертаються з проблемами різного характеру, надавав рекомендації та консультації. Деякі питання вирішувались відразу, для вирішення інших потрібно було витратити трохи часу для надання відповіді, деякі питання необхідно було вирішувати разом з міським головою.

Протягом 2021 року було проведено обстеження 4-х сімей, які потребують контролю, ведуть анти суспільний спосіб життя, майже не займаються вихованням своїх дітей.

 

На сьогоднішній день налагоджена співпраця з дільничними інспекторами Петриком Віталієм Васильовичем та Рудиком Ігорем Васильовичем, які допомагають у вирішенні проблем, а саме: разом проводимо профілактичні, роз’яснювальні роботи, бесіди, які дають хороші результати.

Постійно на контролі питання по усуненню проблеми ремонту електропостачання вуличного освітлення, та здійснено заміну 30 лампочок на вуличних ліхтарях, які я купив за власний кошт. Постійно на особистому контролі і водопостачання. Нажаль, не всі розуміють необхідність в регулярній оплаті за воду як і не розуміють чому підвищується оплата за водопостачання.

Хочу коротко зупинитись на проведених заходах в старостинському окрузі в минулому році:

  • в березні мною організовано збір листів та посилок від  нашого села нашим воїнам в зону АТО і ООС;
  • в квітні разом з працівниками в Лисогірці Лабушненського старостату, було проведено ремонт приміщення старостату. Матеріали на суму 5000грн закуплені за рахунок депутата міської ради Сорочана Миколи Васильовича, керамічна плитка на суму 1500грн була закуплена мною за власний кошт та встановлена мною самостійно.
  • 10 червня проведено день села Лабушне. До виступу на святковому концерті було залучено колективи Кодимського будинку культури та місцеві колективи. До проведення заходу мною були залучені спонсори ТОВ “Кодимське зерно”, ФГ “Своє поле”, ТОВ “Лабушне”, ФГ “Чегурко”, підприємці: Ровенко С., Костенко В, Маньковський В, Гончарук О. Під час святкування частували юшкою з риби та смаженою картоплею. Спонсорську допомогу розподілено між комунальними закладами села.
  • 14 серпня 2021 року за сприяння міського голови  відкрито меморіальну дошку в центрі с.Лабушне польському пілоту, герою ІІ світової війни, народженому в с.Лабушне Скальському, в церемонії відкриття приймала участь племінниця Скальського.
  • 22 серпня було проведено святковий концерт та дискотека до дня Незалежності України. Святковий настрій створював колектив сільського будинку культури, а Кодимська Катерина та Лужецький Денис пригощали всіх юшкою з риби та смаженою картоплею. Організацію святкового заходу  профінансовано мною.
  • 23 серпня відбулось святкування вже в с.Лисогірка та Федорівка. Концерт влаштовував колектив з с.Загнітків. Також було частування юшкою з риби та смажена картопля. Спонсорську допомогу було надано депутатом міської ради Сорочаном Миколою Васильовичем, частину витрат профінансовано мною.
  • 2 жовтня проведено турнір з футболу присвячений пам'яті нашого земляка, вчителя фізкультури Цибулька Петра Васильовича. В турнірі приймали участь дорослі команди та команди шкіл з сіл Лабушне, Лисогірка, Тимкове та міста Кодими. Спонсорами виступили родини Цибулько Галини та Тетяни,  Гуцола Анатолія, Коломійця О. Частуваннями пригощали Кодимська Катерина та Лужецький Денис.
  • за моєї ініціативи та мого особистого фінансування, та за допомоги небайдужих мешканців проведені роботи по косметичному ремонту приміщення, що нам надав Білоус Володимир, для облаштування перукарні. 
  • в грудні власними силами та за власний кошт організовано заготівлю дров для адміністративних приміщень старостату, частину дров було надано Лабушненському церковному приходу.

Я завжди реагую на прохання наших комунальних закладів. Так мною було організовано та профінансовано доставку вугілля в Лабушенську школу. Допомагали в доставці мешканці села Корчевський Сергій та Лужецький Денис. На прохання комунальних закладів за власний кошт придбав живі новорічні ялинки в Лабушненський та Федорівський будинки культури та Лабушнянський садочок, оплатив доставку штучної ялинки. Також хочу висловити подяку нашому постійному спонсору Чорноморцю Олександру у наданні спонсорської допомоги Лабушненській школі у придбанні великої кількості шкільного спортивного інвентарю та придбання новорічної штучної ялинки на суму 6000грн.

Окремою проблемою є розчищення проїзних доріг від снігу. Моїми власними силами та за власний кошт було організовано розчищення доріг в селах минулої зими і продовжую розчищати вже й цієї. Цього року міською радою для розчищення доріг від снігу було надано 150 л дизельного пального.

По благоустрою протягом 2021 було зроблено великий обсяг робіт, а саме: в першу чергу я від себе особисто звернувся до керівників підприємств, фермерів, приватних підприємців та усіх мешканців села про необхідність наведення належного санітарного стану та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя його мешканців, з цією метою було організовано в період з 1 квітня до 1 травня проведення весняної санітарної очистки села, організовував суботники. Велику подяку висловлюю всім за прийняття участі у наведенні чистоти та порядку на території нашого села. А саме: вивезено сміття, вирубано порослі та розчищено проїзди від гілок,  в селі Лабушне встановлено нову бесідку в центрі села, регулярно здійснюється викос трави. В серпні викос трави в селі Лисогірка проведено за власний кошт та власними силами.

Мною неодноразово наголошувалось про необхідність наводити порядок на своїх обійстях та поруч з ними через дошки оголошень, через мережу Фейсбук.

За власної ініціативи попрацював біля сміттєзвалища і тепер можна без проблем до нього доїхати та викинути сміття безпосередньо в яму. Також  за власний рахунок виконав трактором планування доріг після зливи по с.Лисогірка. До поминальних днів навели лад на кладовищі (звернувся до людей з проханням не викидати сміття будь-де на території кладовища, а виносити за кладовище в спеціально обладнану яму, щоб можна було все сміття вивезти) Дякую всім хто почув мене, але були й такі, що ігнорували моє прохання, але все одно ми навели лад: вирубали порослі, викосили траву, а також побілили дерева на кладовищах.

До 9 травня також всі разом працювали над благоустроєм наших меморіалів, все було скошено, вирвано, пофарбовано. Також в с.Лабушне висаджено сад, 35 саджанців фруктових дерев нам безкоштовно надав Григор'єв Прокофій Пилипович, частину саджанців профінансувала депутат міської ради Пелюх Любов Іванівна. Працювали всі: і працівники старостату, і небайдужі мешканці нашого села.  Повірте, було дуже нелегко, але ми справились із цією поставленою перед нами задачею.

Завжди буду вдячний всім тим, хто підставляє мені своє плече: мешканці сіл Палесіка Григорій, Вовк Денис, Глінка Дмитро, Шамал Едуард, Болтовська Ніна, Кузьмін Ігор, Немировський Ігор, Панчина Віталій.

 Окремо зазначу, що кошти в розмірі 100 тис. грн., які були виділені на благоустрій с.Лабушне за перемогу в обласному  конкурсі, витрачені на придбання одного глибинного насосу для скважини, електроніки для насосу, двох мотокос, однієї бензопили, двох бесідок з гойдалками, що встановлені в центрі села Лабушне, монтаж здійснено власними силами та за власний кошт.

Вся моя діяльність відкрита для всіх, фотозвіти опубліковано на офіційному вебсайті Кодимської міської ради, в мережі Фейсбук на моїй сторінці, у групі «Село Лабушне», «Кодима Лайф» та інших.

Для того, щоб вирішити всі наші проблемні питання, втілити наші мрії та задуми, необхідно щоденно працювати над наповненням нашого бюджету, а саме: сплачувати всі належні податки та збори всіма без виключення. Як ми спрацюємо щодня – від цього буде залежати кінцевий результат і ми працюємо в даному напрямку.

За період перебування на посаді я взяв участь у всіх засіданнях виконавчого комітету та майже всіх сесіях міської ради. Не пропускаю навчань що проводять для старост, і приймаю участь в онлайн-навчаннях, які вкрай необхідні для нашої роботи.

Я хочу подякувати міському голові за нашу співпрацю, за допомогу у вирішенні питань нашого округу й в подальшій нашій роботі, нашим місцевим депутатам, працівникам старостинського округу, керівникам комунальних закладів, всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, висловлюю велику надію на тісну співпрацю з підприємцями, одноосібниками, фермерами та надіюсь на їхню допомогу і словом, і ділом для того, щоб зробити наше село ще кращим.

Староста                                                        Михайло Лужецький

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних