1979-1989. Афганістан - вічний біль...

Дата: 15.02.2022 15:12
Кількість переглядів: 631

Фото без опису
Афганістан…Вже давно у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім лиха, справжнього людського пекла.

9 років, 1 місяць і 9 днів торували чужі гірські дороги наші співвітчизники, за тодішньою, нібито «благородною» миротворчою місією. Скільки загиблих, скалічених та поламаних життів на тій війні? Яким мірилом мірити? В очах бійців назавжди закарбувався біль, і десь у закутках зарубцьованих тріщин в їх душах й серцях продовжується війна… Та найцінніше – збережене життя, колишні солдати присвячують сьогодні служінню народу і державі, мирній чесній праці.

15 лютого біля пам'ятного знаку воїнам-афганцям у місті Кодима відбувся меморіальний захід. Воїни-інтернаціоналісти, представники влади, військових формувань, громадськості зібралися згадати, вклонитися, віддати шану загиблим, покласти квіти.

З хвилюванням звернувся до побратимів голова громадської організації «Спілка ветеранів війни в Афганістані та інших воєн Кодимської ТГ» Сергій КОГУТ: ми нині тут щоб пам’ятати, помолитися і жити далі. Нехай не повториться таке лихоліття з нашими дітьми та внуками! Висловив подяку Сергій Іванович міській владі, депутатам, котрі постійно опікуються проблемами ветеранів: Михайлу ПОГОРІЛОМУ, Миколі СОРОЧАНУ, Валерію МАНЬКОВСЬКОМУ. Цьогоріч надзвичайно приємним подарунком для афганців стали футбольні змагання в їх честь, організовані Віталієм РОМАНЕНКО у спортивній залі ДЮСШ.

Продовжилися урочистості у Будинку культури ім. Шевченка, де ветеранів привітав міський голова Сергій ЛУПАШКО:

- Я з вами одного покоління. З гордістю згадую й свою службу, добре розумію ваші численні проблеми, почуття, ваш біль, сумую за втраченими життями. Та зараз нам потрібно разом продовжувати працювати, відбудовувати нашу малу Батьківщину. Це надзвичайно важка справа. Попри усі перешкоди, я розраховую на щире розуміння, підтримку, спільну працю у єдності з вами заради цієї шляхетної мети. Від усього серця бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя, добра та мирного неба над головою.

За активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав Подяку Кодимської міської ради оголошено ветеранам радянсько-афганської війни, членам ГО «Спілка ветеранів війни в Афганістані та інших воєн Кодимської ТГ»:

БАРКАРУ Івану Степановичу

ДАНИЛЬЧУКУ Олександру Миколайовичу

КУЛІКОВСЬКОМУ Станіславу Івановичу

МОМОТЛИВОМУ Миколі Григоровичу

НЕДБАСУ Сергію Степановичу

СОЛОДОВНИКУ Володимиру Івановичу.

За активну підтримку ветеранського руху, соціальний захист воїнів-інтернаціоналістів та з нагоди 33-ї річниці виводу військ з території республіки Афганістан Подяки від ГО «Спілка ветеранів війни в Афганістані та інших воєн Кодимської ТГ» отримали депутати:

ПОГОРІЛИЙ Михайло Іванович

СОРОЧАН Микола Васильович

РОМАНЕНКО Віталій Федорович

МАНЬКОВСЬКИЙ Валерій Васильович.

Долучилися до численних побажань й артисти Кодимщини - чуттєвим, душевним, талановитим виконанням пісень привітали ветеранів!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних