Як сьогодні живе Кодимщина?

Дата: 14.03.2022 11:34
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

Шановна громадо!

Попри війну, життя триває.

Невтомно дякуємо Збройним Силам України за їх неймовірну мужність і потужний спротив ворогу, за те, що на нашій території мирно.

Як сьогодні живе Кодимщина?

За оперативними даними, які щоденно надходять від силових структур, обстановка спокійна. Порушень громадського порядку, кордонів України зі сторони Придністров’я не виявлено, загрози немає.

У цьому контексті нагадую. Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», з метою забезпечення потреб держави спільно із керівниками місцевих органів військової служби правопорядку Збройних сил України, Національної гвардії України, Головного управління Національної поліції в Одеській області ЗАБОРОНЕНО створення штучних перешкод, які можуть призвести до затримок автомобільного транспорту та створення черг. Це стосується заборони облаштування додаткових блок-постів без погодження з військовою службою правопорядку Збройних сил України, Національною гвардією, Головним управлінням Національної поліції в Одеській області. Доручення начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка обов’язкове для виконання на всій території області, зокрема, й Кодимської  громади.

Сьогодні дуже швидко відновили водопостачання. Тимчасово, через прорив у мережі, Кодимська водокачка на деякий час призупиняла подачу води.

З 6 березня триває збір підписів стосовно необхідності закриття неба над Україною. Звернення підтримали вже 7 411 мешканців громади. Це наш вклад у привернення уваги світової спільноти до України,  цинічного, безжального її знищення російськими загарбниками. Збережемо Україну разом!

З 12 березня не працюють каси на залізничному вокзалі. Придбати квитки можна тільки онлайн. Обмежено рух електропотягів. Залишилися ті, що відправляються зі станції Кодима о 08.52 та 01.14. Квитки – у контролера. Відмінено потяги № 145/146 (Київ-Ізмаїл-Київ). Усі інші - курсують, деякі – із запізненням.

У  неділю частково вирішили питання із газом. Зрозуміло, що цього недостатньо для потреб усіх мешканців. Тому питання залишається пріоритетним. Лімітовано заправляють транспорт на АЗС, 20 літрів на авто. Та ПММ поступово завозяться.

З 14 березня усі школи Кодимщини відновили навчання у дистанційному форматі.

Новина про дітей з «Буслика». 24 вихованці закладу (і два вихователя з ними), та ще 700 маленьких громадян України з Одещини перебувають у Польщі, в одному із найкращих готелів під Варшавою. Ними опікуються волонтери. Діти у теплі, мають все необхідне, найголовніше – їх життя у безпеці.

Переконаний, з таким гуртуванням та єдністю, ми обов’язково встоїмо! Попри біль, сльози, втрати – ми переможемо!

Слава Україні!

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних