Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування зможуть виїхати за кордон

Дата: 04.03.2022 09:08
Кількість переглядів: 129

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування зможуть виїхати за кордон з супроводжуючими за спрощеною процедурою під час воєнного стану.

Для таких дітей, які перебувають цілодобово в закладах різних типів, передбачена можливість виїзду за кордон за наявності лише двох документів:

? паспорт громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта) або документів, що містять відомості про особу, визнаних Держприкордонслужбою;

? наказ директора закладу (або особи, яка його заміщує), де проживала дитина, про виїзд дітей за межі України.

Такі діти можуть виїжджати за кордон у супроводі законного представника або іншої уповноваженої ним особи.

Для дітей, які не мають статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, але перебувають цілодобово в закладах різних типів, форм власності та підпорядкування, а також для дітей, влаштованих до сімей патронатних вихователів, також потрібні лише два документи для перетину кордону під час надзвичайного або воєнного стану:

? паспорт громадянина України або свідоцтво про народження дитини (за відсутності паспорта), або документи, що містять відомості про особу, визнані Держприкордонслужбою;

? паспорт громадянина України або свідоцтво про народження дитини (за відсутності паспорта), або документи, що містять відомості про особу, визнані Держприкордонслужбою;

? один із таких документів:

? наказ директора закладу (або особи, яка його заміщує), де проживала дитина, про виїзд дітей за межі України;

? рішення органу опіки та піклування чи військової адміністрації про виїзд дітей за межі України;

? рішення органу опіки та піклування чи військової адміністрації про виїзд дітей за межі України;

? рішення органу опіки та піклування чи військової адміністрації або наказ служби у справах дітей про влаштування дитини до сім‘ї патронатного вихователя.

Такі діти можуть виїжджати за кордон у супроводі особи, уповноваженої керівником відповідного закладу (особи, яка його заміщує), або органом опіки та піклування чи військовою адміністрацією, у супроводі патронатного вихователя, який здійснює догляд за дітьми.

? При цьому супроводжуючі особи зобов’язані протягом одного робочого дня поставити дітей на консульський облік у консульській установі України в країні перебування. Консульська установа протягом одного робочого дня зобов’язана через МЗС поінформувати Нацсоцслужбу про постановку дітей на консульській облік. Відповідні зміни Кабінет Міністрів України затвердив постановою №166 „Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

? Для позачергового перетину кордону особою з інвалідністю першої групи або дитиною з інвалідністю разом з супроводжуючими необхідна наявність посвідчення або довідки, зазначених у статті 4 Закону України „Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” , що підтверджують статус особи з інвалідністю першої групи або дитини з інвалідністю, які потребують супроводження. Інших вимог щодо документального підтвердження особи супроводжуючого законодавчо не встановлено.

У пунктах пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення пріоритет зазначеним особам надається, якщо вони перетинають кордон пішки або на легковому автомобілі, у якому відсутні інші особи.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.