Президент України Володимир Зеленський підписав закони про кримінальну відповідальність для колаборантів

Дата: 16.03.2022 08:14
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Згідно з положеннями закону:

• За публічне заперечення збройної агресії проти України, тимчасової окупації українських територій, публічні заклики до співпраці із РФ особу будуть позбавляти права обіймати певні посади на 10-15 років.

• За пропаганду в навчальних закладах на користь РФ передбачено покарання у вигляді: виправних робіт на строк до 2 років, або арешту до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права на 10-15 років обіймати певні посади.

• Передача матеріальних ресурсів збройним формуванням РФ, а також провадження господарської діяльності у взаємодії з Росією буде каратися штрафом до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж позбавленням волі на 3-5 років (із позбавленням права обіймати посади та з конфіскацією майна).

• Якщо громадянин України добровільно займатиме посади в створених РФ незаконних органах влади на окупованій території, братиме участь в організації та проведенні незаконних виборів та референдумів – його можуть позбавити волі на строк від 5 до 10 років (з позбавленням права обіймати посади на строк до 15 років та з конфіскацією майна чи без неї).

• За організацію та проведення заходів політичного характеру або інформаційну діяльність у співпраці з РФ передбачено позбавлення волі на строк від 10 до 12 років (з позбавленням права обіймати посади на строк до 15 років).

• Якщо громадянин України добровільно займе посаду в незаконних судових або правоохоронних органах на окупованій території, а також братиме участь у незаконних збройних формуваннях, у збройних формуваннях РФ – йому загрожуватиме позбавлення волі на строк від 12 до 15 років (з позбавленням права обіймати посади на строк до 15 років та з конфіскацією майна чи без неї).

• Якщо внаслідок дій чи рішень, передбачених попередніми трьома пунктами, загинули люди, винним особам загрожуватиме позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних