Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Станом на 16 березня ситуація у громаді стабільна

Дата: 16.03.2022 13:04
Кількість переглядів: 185

Шановна громадо!

Станом на 16 березня  2022 року ситуація стабільна контрольована. Порушень державного кордону та прикордонного режиму в межах нашої громади не було. Пункти пропуску відповідно до ПКМУ від 26.02.2022р. № 188 тимчасово закриті з 00:00 год. 28.02.2022р.

Стосовно  питання щодо отримання зброї. Кожен, хто має намір захищати цілісність та суверенність нашої держави, має право добровільно вступити до лав Збройних Сил України або Територіальної оборони. Це передбачено Законом України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України», який набув чинності «09» березня 2022 року.

Долучитися до лав Територіальної оборони (в тому числі і отримати зброю) можуть усі охочі - через обласні та районні територіальні центри комплектування й соціальної підтримки (військкомати).

Наголошую: відповідно до чинного законодавства у міського голови немає повноважень щодо видачі зброї, боєприпасів, тощо.

Щодо блокпостів: за дорученням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка ЗАБОРОНЕНО створення штучних перешкод, які можуть вплинути на швидкість транспортного потоку та логістичну складову. Це стосується й додаткових блок-постів без погодження з військовою службою правопорядку Збройних сил України, Національною гвардією, Головним управлінням Національної поліції в Одеській області. Розпорядження начальника військової адміністрації є обов’язковими до виконання на всій території області. Також хочу нагадати, що публічні обговорення у соціальних мережах питань оборони із наведенням конкретних даних стратегічного характеру ставить під загрозу як ваше життя, так і життя наших захисників.

Наші будинки цілі, місто по суті живе звичним життям, а тому виникає питання: чи можемо ми скаржитись на тимчасову відсутність, наприклад, палива для поїздки по магазинам в той час, коли наші міста просто знищуються, вмирають наші співвітчизники, діти…?  Проблемні питання об’єктивного характеру є і вони, запевняю вас, будуть вирішуватись.

Довіряйте лише офіційними джерелам інформації, відповідально ставтесь до сигналів тривоги.

 

Все буде Україна!

Слава Україні!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.