Посівна 2022 на Кодимщині

Дата: 17.03.2022 16:03
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

Шановна громадо!

Війна та морози дещо призупинили посівну. Вже зрозуміло, що у 2022 році вона стане найскладнішою в історії України через військове вторгнення ворога.

Перед нами стає найперше, найголовніше завдання - провести повноцінну посівну кампанію. Охоплені війною потужні сільськогосподарські регіони - Чернігівська, Полтавська, Харківська, Сумська, Житомирська, Херсонська області, сьогодні випадають із агровиробництва, тому ми маємо подвоїти, потроїти сили та, по можливості, працювати за них, для усього населення України. Нині на вас, хто вкладається в український хліб, величезна відповідальність, така ж, як у військових на передовій – зберегти життя кожного мешканця України та держави в цілому.

З метою своєчасного проведення комплексу весняно-літніх польових робіт, забезпечення виробництва сільськогосподарської продукції та продовольства до Мінагрополітики надіслані листи з пропозиціями щодо бронювання військовозобов’язаних Кодимської територіальної громади. За погодженням з Міноборони численні фахівці – трактористи, комбайнери, механізатори залишаються працювати на нивах громади.

Існують в цей час загальні проблеми у всіх аграріїв, зокрема, забезпечення паливно-мастильними матеріалами. У цю посівну воно здійснюватиметься централізовано, відповідно персональних заявок, поданих Міненерго.

З позитивного. Український уряд вже запустив програми додаткової фінансової підтримки аграріїв, аби за першої можливості в Україні розпочалась посівна кампанія. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль: українські сільгоспвиробники вже можуть отримати кредити під 0 відсотків, а держава гарантує перед банками 80 відсотків від суми такого кредиту. Процедуру кредитування також значно спрощено.

Бажаю, щоб жодна ворожа куля чи снаряд не поцілили на поля чи житниці Кодимщини. Надзвичайно цінуємо вашу звитяжну працю!

Слава Україні!

Міський голова Сергій ЛУПАШКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних