Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Олена Зеленська розповіла Le Parisien про гуманітарну ситуацію в Україні, координацію зусиль з першими леді щодо підтримки українців за кордоном

Дата: 23.03.2022 16:16
Кількість переглядів: 142

Перша леді Олена Зеленська дала інтерв’ю про війну Росії проти України одному з популярних французьких друкованих видань – Le Parisien. Газета висвітлює події у Франції та світі з 1944 року. Щоденний наклад видання – понад півмільйона примірників.

Дружина Президента України розповіла про координацію гуманітарної допомоги під час війни, співпрацю з першими леді Польщі та Франції щодо організації порятунку онкохворих дітей і наголосила, що слова мають значення, адже в нашій країні – повномасштабна війна, а не «українська криза» чи «військова спецоперація».

Порятунок українських дітей, хворих на рак, – безпрецедентна акція, якої не було у світовій медичній практиці. Завдяки спільним зусиллям лікарів з України та з-за кордону, громадських і благодійних організацій, міжнародних партнерів і волонтерів вдалося організувати «рейси життя». Це дало змогу маленьким українцям разом із батьками потрапити в безпечні місця та продовжити лікування. Уже відправлено шість груп пацієнтів, передбачено ще кілька рейсів. Понад 300 дітей змогли продовжити лікування у клініках Європи, США та Канади.

«Дітки не розлучаються з близькими, їдуть разом. Адже онкологія – це особиста війна для кожної родини, яку спіткав рак. Уявіть: вони мають воювати на два фронти – із хворобою та воєнними обставинами. Це надважке випробування», – зазначила Олена Зеленська.

Перша леді подякувала міжнародним партнерам і громадянам європейських країн, які прийняли українців, надали підтримку й допомогу. Водночас вона вкотре закликала ОБСЄ, Червоний Хрест, ЮНІСЕФ та інші організації забезпечити в Україні справжні гуманітарні коридори.

Дружина Президента нагадала про понад 100 дітей, які загинули в нашій країні з початку війни, а також про понад 15 тис. немовлят, які народилися у підвалах, бомбосховищах, пологових будинках під обстрілами.

Олена Зеленська також прокоментувала роботу із забезпечення українських лікарень інкубаторами для новонароджених. Перші два вже доправлені до Миколаївської обласної дитячої лікарні. На черзі – Харків.

«Вже не новина, що росіяни планово нищать і пошкоджують лікарні. І зараз мало того, що дітки мусять народжуватися в бомбосховищах, – їхньому життю загрожує відсутність електрики. Та що б не було з інфраструктурою, ми не дамо ворогу вбивати новонароджених українців», – наголосила перша леді.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.