Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Аби ситуація в економіці покращилася, потрібно, щоб країна жила й працювала попри війну – Глава держави

Дата: 18.04.2022 08:39
Кількість переглядів: 148

Щоб компенсувати втрати в економіці, спричинені повномасштабним вторгненням Росії, Україні потрібна допомога держав-партнерів і міжнародних інституцій, а також відновлення роботи бізнесу. Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю представникам українських ЗМІ. 

Він зазначив, що дефіцит державного бюджету України становить 7 млрд євро щомісяця.

«Складна ситуація. Я кажу відверто. Як нас підтримують ті чи інші партнери, можна буде побачити в кінці місяця. Ці суми знають усі – Євросоюз, Сполучені Штати, Британія, наші люди», – зауважив Володимир Зеленський.

Президент упевнений, що наша держава вийде із цієї складної ситуації, адже українці, які залишили свої домівки на початку війни, повертатимуться додому й працюватимуть.

«Перший місяць, 7 мільярдів. Складна історія, пов’язана з тим, що нам потрібен був повний імпорт, «гуманітарка». Ми не звертали уваги, як це доправляється. Нас цікавило дуже швидке наповнення харчовими продуктами й медичними засобами всіх міст, які завтра можуть бути окупованими. У цьому було завдання. Якщо окупували місто – там уже все повинно бути», – сказав Глава держави. 

Володимир Зеленський зазначив, що за таких обставин митниця та податкова служба не могли працювати в повноцінному режимі. 

За словами Президента, Україна вже одержала фінансову підтримку від Міжнародного валютного фонду. Також опрацьовується декілька програм допомоги.

«Водночас ви повинні розуміти: якщо війна триватиме, вона буде нас виснажувати», – зауважив Глава держави. 
Однак, як зазначив Володимир Зеленський, якщо українці повернуться на робочі місця, це зменшить потребу держави в міжнародній фінансовій допомозі.

«Для цього потрібно, щоб країна працювала й жила, незважаючи на те, що війна. Треба звикнутися з думкою, що не варто чекати моменту, коли жодного пострілу не буде. Може бути по-різному. Тому треба працювати. А якщо працюєш – треба витрачати гроші», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що економіка, яка працює, – це забезпечення наших захисників на фронті.

«Економіка повинна запуститися. Без неї грошей на нашу армію не буде. І це головне. У наших військових – високі заробітні плати. А де ці гроші брати? Повинна працювати економіка», – наголосив Володимир Зеленський.

Державні підприємства також мають стабільно функціонувати навіть в умовах воєнного стану, зазначив Президент. Тому Верховна Рада ухвалила закон щодо моніторингу та нейтралізації загроз національній безпеці України і їх впливу на діяльність державних підприємств і банків.

«І якщо вони не працюють, а рішення ухвалює керівник чи наглядова рада, то є формат, завдяки якому можна змінити будь-яку людину в керівництві», – сказав Глава держави.

Якщо ж підприємство працює, то до нього немає питань, резюмував Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.