Щодо забезпечення контролю за ціновою ситуацією в Подільському районі

Дата: 18.04.2022 15:47
Кількість переглядів: 253

Фото без опису

Для детального відстеження цінової ситуації та здійснення відповідних контрольних заходів, керівництвом області було прийняте рішення відрядити членів робочої групи до Подільського району з 12.04.2022 по 15.04.2022 у складі: головного спеціаліста відділу контролю за регульованими цінами управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, головного спеціаліста Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. До складу групи також були залучені спеціалісти відділу економіки Подільської районної військової адміністрації, спеціалісти відділів економіки територіальних громад, представники Держпродспоживслужби Подільського району, співробітники поліції.

Всього з 13 по 15 квітня 2022 року, на території Подільського району, фахівці перевірили 51 суб’єкт господарювання, діяльність яких пов’язана з роздрібною торгівлею харчовими продуктами та 15 АЗС.

Під час моніторингу були виявлені завищені роздрібні ціни на наступні товари: макаронні вироби, олія соняшникова, сметана, борошно, цибуля, буряк, свинина, птиця (тушка куряча).

З урахуванням складності часу робочою групою рекомендовано суб’єктам господарювання не допускати необгрунтоване підвищення цін на товари, які мають істотну соціальну значущість для населення у період воєнного стану.

Більшість власників торгівельних мереж одразу погодились знизити ціни до рекомендованих.

Робочими групами сільських, селищних та міських рад буде продовжено моніторинг роздрібних цін на споживчі товари на підприємствах торгівлі.

Перелік торгових мереж та АЗС, які не виконали рекомендації робочих груп щодо зниження роздрібних цін на соціально значущі товари, буде наданий до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. В подальшому Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області буде звертатися до головного офісу в м. Київ щодо надання дозволу на проведення позапланових заходів контролю та притягнення винних у порушенні законодавства до відповідальності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних