Інформація про діяльність старост Кодимської міської ради з початку дії воєнного стану в Україні

Дата: 21.04.2022 15:32
Кількість переглядів: 684

Фото без опису

 

Робота в старостинських округах продовжувалась в штатному режимі. Крім того, за вказаний період були проведені ще такі заходи:

Будеївський старостинський округ

У зв'язку з воєнними діями на території України та введення військового стану, відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та Державного кордону» на території с. Будеї, с. Смолянка було створено загоди самооборони в кількості 38 осіб (с.Будеї) та 24 (с. Смолянка), які слідкують за правопорядком в період комендантської години та при потребі виконують функції, пов'язані з попередженням правопорушень.

За період з 24 лютого по 31 березня було здійснено п'ять раз збір продуктів, ковдр, одягу, посуду, миючих засобів, питної води, солодощів, хлібобулочної продукції для потреб військових ЗСУ.

Зусиллями працівників школи були виготовлені випічка, солодощі, голубці, налісники для бійців Тероборони громади. Працівники округу безпосередньо перерахували кошти 10% ЗП, одноденний заробіток, кошти для індивидуального пакунку із засобами гігієни для воїнів ЗСУ.

Зусиллями жителів с. Будеї завдяки спосорській допомозі Борща О.П. для потреб армії виготовлена рибна тушонка (105 банок та рибний паштет - 69 банок).

Для гуманітарної допомоги тимчасово переміщеним особам до Терцентру було передано продукти харчування, кошти та дитяче харчування.

За ініціативи БО “Щaслива родина» та особистої ініціативи земляка Луцького Артура родині з маленькими дітьми, які є переселенцями та  багатодітними, були роздані молочні суміші, кaшi, овочеві і фруктові пюре, медикаменти та засоби гігієни.

 

Івашківський старостинський округ

Створено штаб для координації дій із забезпечення життєдіяльності села Івашків в умовах воєнного стану.

Створено сім груп місцевої тероборони для забезпечення суспільного спокою, патрулювання в кількості 56 (п’ятдесят шість) жителів села.

Протягом вказаного періоду жителями села було зібрано велику кількість гуманітарної допомоги (картопля, мука, крупи, олія, макарони, консерви, одяг, засоби гігієни тощо), яку було передано Збройним Силам України, прикордонникам.

Жителями с. Івашків, працівниками ТОВ «Івашківське», працівниками міської ради старостинського округу було перераховано  на рахунок  української армії близько 250 000грн.

Для потреб військових, жителі села сплели 8(вісім) маскувальних сіток та передали їх на фронт.

ТОВ «Івашківське» протягом вказаного періоду надало ЗСУ:

- паливо- мастильних матеріалів 350л (солярки);

- коштів - 225 000грн.;

- мікроавтобус;

- гуманітарної допомоги (акумулятори, лопати, продукти харчування тощо).

ТОВ «Івашківське», трудовим колективом товариства, старостою села з 10.03.2022 р. була проведена велика робота з благоустрою території, облаштуванню укриття. Були надані плити, лісоматеріали, залучена техніка – кран, трактори, екскаватор, вантажні автомобілі, робоча сила, було підведене світло.

 

Грабівський старостинський округ

Погрузка та підвіз будівельних матеріалів (піску) для забезпечення потреб прикордонно – постової служби.

Сформовано громадське чергування під час комендантської години  жителями с.Грабове – 44 особи, с.Сергіївка – 16 осіб.

Зібрана гуманітарна допомога жителями старостинського округу та доставлена в Територіальний центр соціальної підтримки (надання соціальних послуг) міської ради.

Збирались підписи за закриття повітряного простору над Україною.

 

Загнітківський старостинський округ

Встановлена сирена повітряної тривоги.

Організований актив села з громадського патрулювання. По мірі можливості автомобілі заправлялися бензином, дизпаливом (грошова допомога односельців, волонтерів, підприємців), графік чергування погоджується з поліцією щоденно.

Є домовленість з ТОВ «Зернятко-Південь», фізичними особами: Зеленянським І.П. та Баштанаром І.О. про надання генераторів в разі відключення села від електроенергії, а саме: на лікарню, вишку Київстар.

Обладнане бомбосховище, придбано 100 л. бензину (грошова допомога односельців, волонтерів, підприємців, заправка м.Піщанка), в якому є медикаменти, ліхтар, дизпаливо-20л., бутлі для питної води, піч хліба, висушеного на сухарі. Облаштоване ще одне бомбосховище в іншій будівлі.

Неодноразово постачали в терцентр, військовим ЗСУ силами односельців, волонтерів, підприємців, допомогу - продукти харчування: тушонку, закрутки, одяг, постільну білизну, засоби гігієни, питну воду та інше, гроші від односельців в сумі- 5600грн.(терцентр).

 Надавали посильну допомогу прикордонному загону силами односельців, волонтерів, підприємців:

- рили траншеї екскаватором, допомагали в розчищенні траншей, вкладали їх дошками (односельці знесли);

- набирали пісок в мішки на пости, надавали матраци, подушки, ковдри, постільну білизну, покривала, медикаменти;

- гостинці (бажання односельців);

- маскувальні сітки, закупили 10 ліхтарів, їжаки (виготовлені нашими односельцями з їхнього ж матеріалу).

Організована санітарна дружина (кількість членів – 16 чол., 3 автомобіля), яка пройшла курси заняття з тактичної медицини (надання первинної допомоги постраждалим в надзвичайних ситуаціях). Курси проводила польовий хірург Бойко О.В. (мешканці села були залученні до заняття). Санітарна дружина забезпечена необхідним медичним інвентарем, всі її члени мають по аптечці.

На прохання наших односельців, які є на передовій, їхніх побратимів, наших військовослужбовців було придбано та доставлено: 3 моб.телефони, зарядні пристрої, мобільні рахунки. Наш спонсор Сергій Колісник та громадяни Кодимської територіальної громади придбав автомобіль (грузовий бус). Також нашим військовим був направлений генератор, спальні мішки, каремати, плитоноски - 5шт., ліхтарі, які закуплені в Румунії. Кошти збирали всім селом, допомогли і румуни, і зовсім незнайомі громадяни нашої країни. Румуни доставили все в Тернопіль, звідти наш односелець переслав новою поштою військовослужбовцям. Вартість надісланого - 64200 грн.

Допомагали біженцям, які проживають в селі, дровами, які отримали внаслідок санітарної чистки старого кладовища, а також продуктами харчування, одягом.

Швачки нашого села шили пов'язки, прапори.

Надано 50 будівельних мішків на потреби оборони.

Всі працівники старостинського округу перерахували кошти ЗСУ та на оборону Одещини.

Зібрали підписи (600) про закриття повітряного простору над Україною.

 

Лабушненський старостинський округ

З перших днів війни розпочали збір речей, а саме: шкарпетки - 100шт, ковдри - 40 шт, матраци - 30 шт, постільна білизна - 50 шт, туалетний папір - 6 упаковок.

Продукти:

- c. Лабушне: макаронні вироби - 100 кг, крупи - 200 кг, картопля - 300 кг, цукор - 50 кг, консервація - 150 банок, олія - 20 л, цибуля  -10 кг, морква - 20 кг.

- с. Лисогірка: макароні вироби - 70 кг, крупи - 150 кг., картопля - 100 кг, цукор - 10 кг, консервація - 100 банок, олія - 10 л, яблука - 20 кг.

Всі продукти були завезені в Кодимський територіальний центр соціальної підтримки (надання соціальних послуг).

Були сформовані загони самооборони з місцевих жителів:

- в с. Лабушне 60 осіб, чергування по групам цілодобове;

- в с. Лисогірка 50 осіб,  чергування по групам цілодобове.

Продовжується робота з населенням щодо забезпечення протипожежної небезпеки. З добровольців створено загони з гасіння пожеж.

 

Петрівський старостинський округ

Створений громадський патруль:

- в с.Круті, Семенівка - 25 чол.;

- в с.Петрівка, Олександрівка -16 чол.;

- в с.Стримба -9 чол. та  організоване патрулювання.

Виготовили маскувальні сітки -12шт.

Зібрали гуманітарної допомоги -12 партій (6 авт. БУС та 6 авто легкових), кошти для ЗСУ  - 5195грн., підписи за закриття повітряного простору над Україною – 470 підп., інформацію щодо житла для внутрішньо переміщених осіб – 15 будинків (Петрівка - 6 буд, Олександрівка – 5 буд, Стримба – 4 буд, Круті –приміщення школи).

Моніторінг продуктів харчування та цін в магазинах здійснювався кожен день. Створений резерв продуктів (600 кг). Зареєстровано внутрішньо переміщених осіб  - 35 чол. Організовано безперебійну роботу водогонів.

Видано довідок  - 26шт., оформлено  виплат  (пільги, субсидії, дитячі) -41 виплата.

Оповіщено військовозобов’язаних про явку в військомат  - 35чол.

Проведено роз’яснювальну роботу з населенням, щодо дій під час повітряної тривоги та протипожежної безпеки.

Відбулось тушіння пожеж після незаконного спалювання трави -11очагів, прибиралась територія від сміття – 5сіл.

 

Писарівський старостинський округ

Прикордонникам були завезені такі види продуктів: цукор, крупа, макарони сало, олія, жир, молочні продукти, картопля, буряк, морква, цибуля, часник, капуста, консервація різного виду (огірки, помідори, салати, варення, тушонка), мінеральна вода. Господарчі товари: мило, шампунь, матраци, подушки, ковдри, покривала, рушники, мішки, туалетний папір. Одяг: носки, куртки теплі.

В територіальний центр соціальної підтримки (надання соціальних послуг) була завезена: картопля, морква, буряк, цибуля, капуста, крупа, цукор, макарони, консервація різного виду (огірки, помідори, салати, варення, тушонка). А також подушки, матраци, покривала, дитячий одяг та одяг для дорослих і взуття. Продукти та господарчі товари були завезені двома мікроавтобусами.

 

Пиріжнянський старостинський округ

Оповіщення військовозобов'язаних, зареєстрованих на території с.Пиріжна.

Збір, фасування та доставка гуманітарної допомоги для ЗСУ (5 причепів). Це мука, крупа, макаронні вироби, цукор, овочі, консерви, олій, вода, тушонка, одяг, носки, спідня білизна, постільна білизна, миючі засоби, медикаменти, ковдри.

Плетіння маскувальних сіток (3шт. 7х3)

Харчування територіальної оборони (вареники 1500шт.)

Створення добровільної дружини (21 чоловік).

Упорядкування трьох сховищ, в яких вичищено, вивезено непотріб, облаштовані місця для сидіння. Вхід до приміщень загороджено захисними спорудами (бетонні блоки та мішки з піском).

Збір підписів про закриття неба (350 голосів).

3бір коштів працівниками міської ради для ЗСУ: ковідні тисячі, середньомісячний заробіток, одноденний заробіток на обласний фонд «Оборона Одещини». Кошти для придбання індивідуальних пакунків із засобами гігієни для воїнів ЗСУ.

Щоденний збір інформації щодо об'ємів продуктів харчування, інформації щодо дефіциту товарів та цін.

Прийом документів для нарахування всіх соціальних виплат.

Здійснюються нотаріальні дії, облік внутрішньо переміщених осіб, благоустрій населеного пункту.

 

Сербівський старостинський округ

Приведення до ладу укриття для населення с. Серби.

Збір гуманітарної допомоги для ЗСУ (відправлено до Кодими чотири автомобілі з продуктами).

Приготування працівниками Сербівської та Баштанківської шкіл та небайдужими мешканцями сіл повноцінних обідів для військовослужбовців В/Ч та ТРО (2 рази).

Збір гуманітарної допомоги для переселенців.

Розміщення переселенців в населених пунктах та надання гуманітарної допомоги на місцях (продукти харчування, дрова) при потребі.

Створено громадське формування для забезпечення громадського порядку під час комендантської години (постійні чергування).

Перерахування 10% заробітної плати, одноденного заробітку працівниками старостинського округу та добровільних грошових внесків мешканців сіл у фонд “Оборона Одещини” та ЗСУ.

Збір підписів для закриття неба (580).

Збір тканини та нарізання її для плетіння маскувальних сіток (в с.Баштанків виготовлено 3 сітки).

Проводилася щоденна робота щодо забезпечення старостинського округу питною водою (заміна глибинних насосів, ліквідація проривів) та санітарного стану.

 

Шершенецький старостинський округ

Створено сім груп з мешканців громади для забезпечення спокою в старостинському окрузі, патрулювання в кількості 34 осіб.

Протягом всього періоду було зібрано гуманітарної допомоги ЗСУ-1,5т.

Жителями с.Шершенці було зібрано та перераховано 35 000 грн. для потреб ЗСУ.

Жителями округу надавався автомобільний транспорт для виконання різних робіт.

Була постійна співпраця з волонтерами щодо пошиву одягу для ЗСУ, придбавалось взуття – 7 пар, засоби гігієни – 20 шт., спідньої білизни - 13 шт.

Мешканцями сіл округу сплетено маскувальної сітки – 30 м.

На ЗСУ перераховано 10% заробітної плати, на фонд «Оборона Одещини» - одноденний заробіток працівниками округу міської ради.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних