Інформація про діяльність Кодимської міської ради з початку дії в Україні воєнного стану

Дата: 21.04.2022 15:57
Кількість переглядів: 1939

Фото без опису

 

В перший день вторгнення Росії в Україну  24 лютого 2022 року міським головою видане розпорядження № 30/05-01 «Про утворення Ради оборони Кодимської міської ради Подільського району Одеської області та затвердження Положення про неї», яку очолив Кодимський міський голова. Для оперативного вирішення проблемних питань, які постануть перед громадою під час війни до складу Ради оборони  увійшли керівники підрозділу ЗСУ, що дислокуються на території громади, прикордонної служби, ДСНС України, поліцейської діяльності, Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, комунальних підприємств охорони здоров’я, житлово – комунального господарства, громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, місцеві аграрії – меценати громади та інші працівники міської ради. Щодня представники силових структур - члени Ради оборони міської ради двічі на день надають оперативну інформацію  про ситуацію в кожній структурі та про проблеми, які виникають.

Наступного дня з часу оголошення воєнного стану міський голова своїм розпорядженням впровадив наступні заходи правового режиму воєнного стану на території Кодимської міської територіальної громади:

  1. Доручив керівникам виконавчих органів, підприємств, установ, закладів Кодимської міської ради забезпечити:

- встановлення посиленої охорони об’єктів територіальної громади, які забезпечують життєдіяльність населення;

- надання всіх основних засобів та матеріальних цінностей підприємств, установ, закладів та організацій усіх форм власності та трудових ресурсів, які необхідні для потреб оборони.

  1. Старостам сіл спільно з відповідними членами Ради оборони Кодимської міської ради доручив заборонити громадянам, які перебувають на військовому обліку, змінювати місце проживання (місце перебування) без дозволу начальника Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
  2. Відділу економічного розвитку та інвестицій міської ради запровадити нормоване забезпечення населення основними продовольчими і непродовольчими товарами.
  3. Головному спеціалісту з питань надзвичайних ситуацій,  техногенної безпеки та оборонної роботи забезпечити готовність фонду захисних споруд цивільного захисту та системи оповіщення населення у режимі особливого періоду.

Міською радою  організована взаємодія з волонтерським рухом. Надано приміщення для організації волонтерської діяльності - Будинок культури м. Кодими.

Організоване цілодобове чергування працівників міської ради на телефоні «Гаряча лінія». Здійснюється чергування у робочі дні на вході до будівлі.

 Силами працівників міської ради, комунальних установ зібрано 8715 підписів мешканців Кодимської міської територіальної громади, які підтримали ініціативу Президента України щодо закриття повітряного простору над Україною.

Інформаційна політика міської ради проводиться в режимі 24/7 щодо інформування громадськості про проведені заходи з оборони та життєдіяльності громади в умовах воєнного стану:

- за погодженням із відділом прикордонної служби організовано доведення до населення стану обстановки на ділянці відповідальності в межах громади двічі на добу (08:00 год. та 20:00 год.) шляхом публікації на сайті та офіційній сторінці «Facebook» міської ради;

- здійснюється моніторинг суспільно – політичної думки громади в умовах воєнного стану та виявлення колабораційних настроїв;

- оперативно та своєчасно публікуються зміст розпорядчих документів Одеської обласної та Подільської районної військових адміністрацій;

- створено перелік офіційних джерел інформації та забезпечено їх постійний моніторинг;

- своєчасно публікуються брифінги військово – політичного керівництва України;

- на офіційному сайті Кодимської міської ради створено онлайн трансляцію Телемарафону UAразом.

Інформаційна кампанія Кодимщини за час воєнного стану вийшла на новий рівень і має на меті згуртувати мешканців громади у єдиному пориві - дати відсіч ворогу, формувати світогляд, єдину точку зору стосовно нападу ворога на нашу державу, що Росія є державою агресором, підтримати силу і міць Збройних Сил України, підняти патріотичний дух і гордість за Україну,  українську націю,  розвінчати міфи російської пропаганди, та засвідчити переконаність у безумовній нашій перемозі.

На особистій сторінці міського голови Сергія Лупашка | Facebook було розміщено (і робота в цьому напрямку продовжується щоденно) 48 особистих звернень до мешканців громади.

На офіційній сторінці у мережі Фейсбук «Кодимська громада»  (Кодимська громада | Facebook) за відповідний час було розміщено, поширено, створено 441 пост, зокрема, звернень голови міста, інформаційних матеріалів з офіційних перевірених джерел, оголошень, оперативних зведень, звітних матеріалів та багато іншого.

Вказані матеріали розміщувались також на офіційному вебсайті Кодимської міської ради (Кодимська міська рада - вітаємо на офіційному веб-сайті (kodyma-mr.gov.ua)) та усіх популярних групах громади: місто Кодима | Facebook, The Вечірня Кодима | Facebook,  Кодима Life | Facebook, (ПЕРЛИНА ПОДІЛЛЯ ОДЕЩИНИ) | Facebook.

Відбувалося реагування на звернення громадян, які надходили за телефонами «гарячої лінії» (вона працює цілодобово), через Інтернет ресурси, де громадяни відверто висловлюють свої думки і погляди тощо. 

Забезпечено технічну можливість проведення відео звернень міського голови, заступників та, в разі необхідності, начальників структурних підрозділів з метою оперативного інформування громадськості про поточний перебіг справ, створено YouTube канал, на якому можливо створити рубрику новин громади.

Планується створити дублюючу систему розгортання локальної мережі з виходом в інтернет, в разі вимушеної евакуації апарату Кодимської міської ради.

Загалом, у цей надважкий для усієї України час, оприлюднена та поширена  Кодимською міською радою інформація мала і має єдину глобальну, непорушну мету: об’єднати усі сили Кодимської громади, стати монолітом, сильним кулаком, який обов’язково здатний дати відсіч.

 

Житлово-комунальне господарство в умовах воєнного стану.

З початку введення в дію воєнного стану на всій території України по 31 березня 2022 року відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва міської ради працював в штатному режимі. За рахунок місцевого бюджету на території громади виконані наступні роботи комунальним підприємством "Кодимакомунсервіс" Кодимської міської ради:

- вивезення сміття та відходів;

- очищення стічних каналів;

- земляні роботи, підгортання землі;

- перевезення матеріалів в с. Петрівка, Олександрівка, Серби, Писарівка, Грабове;

- проведенню санітарно-технічних заходів: підрізання дерев,  прочищення водостоків, підгортання землі та планування і вирівнювання під’їзних доріг до водокачок Кодима, Серби;

- впорядкування міського сміттєзвалища та під’їзної дороги до нього;

- благоустрій під’їзної дороги та території на звалищі рідких відходів (підрізання кущів, навантаження, вивіз зрізаного гілля та сміття);

- облаштування блокпостів на території Кодимської  громади з місцями  для обігріву та перебування  чергових постів, з підведеною електроенергією та  дровами;

- розміщення рекламних матеріалів на зовнішніх носіях (білбордах);

- озеленення територій та утримання зелених насаджень;

- перевезення матеріалів в с. Петрівка, Олександрівка, Шершенці, м. Кодима по вул. Садова, 3;

- демонтаж дорожніх вказівників по Кодимській територіальній громаді;

- встановлення та демонтаж палаток на пл. Перемоги для збору підписів за закриття неба над Україною.

Також, відділом житлово-комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва міської ради для потреб громади за електричну енергію для вуличного освітлення на суму, купувались запчастини, здійснювалась оплата за охоронні послуги, бензин, дизпаливо, обладнання (гідравлічна насосна частина без двигуна і занурювальний двигун).

За рахунок бюджету громади відділом здійснено фінансування на поховання одинокого громадянина с.Олександрівка.

Проведена робота по інвентаризації майна гуртожитку по вул.Сергія Бедрія,13, що передане в господарське відання КП "Кодимакомунсервіс" Кодимської міської ради.

Відділ здійснює прийом заяв від громадян щодо покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг визначених постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року №333 "Про затвердження Порядку компенсації витрат на тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг". Станом на 31 березня 2022 року надійшло 20 заяв власників майна, які прихистили в себе 71 внутрішньо переміщену особу.

В місті працює 5 повітряних сирен для оповіщення жителів м. Кодима про необхідність термінового укриття.

Місто забезпечене водопостачанням та водовідведенням. На водозаборах громади організовано цілодобову охорону. КП «Кодимакомунсервіс»  працює стабільно. В наявності 2 екскаватора, 2 сміттєвоза, 1 асенізатор, бульдозер, автокран МАЗ, три вантажні автомобілі.

На потреби батальйону територіальної оборони у вигляді субвенції районному бюджету Подільського району  з  бюджету Кодимської громади виділено та перераховано 50,0 тис. грн. (рішення Подільської районної ради від 23 грудня 2021 року №129-VIII «Про затвердження цільової районної програми «Підготовки територіальної оборони Подільського району та підготовки населення до участі у русі національного спротиву на 2022 – 2024 роки»).

З бюджету Кодимської міської територіальної громади виділені кошти також на:

- реалізацію програми фінансування заходів цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Кодимської міської ради Подільського району Одеської області на 2021 - 2024 роки (рішення міської ради  від 24 грудня 2020 року № 90-VІII) – на придбання паливно-мастильних матеріалів (для ДСНС) – 60,0 тис. грн;

- реалізацію програми забезпечення мобілізаційних та оборонних заходів, розвитку матеріально-технічної бази підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань, що дислокуються на території Кодимської міської територіальної громади на 2021-2023 роки (рішення міської ради від 29 червня 2021 року №1502-VIII) - створення належних умов для ефективного виконання покладених завдань військової частини 2196 Подільський прикордонний загін – 114,2 тис. грн;

- реалізацію комплексної програми "Безпечна Кодимщина" на 2021-2023 роки (рішення міської ради від 11 лютого 2021 року №291-VIII) – 100,0 тис. грн.

На території Кодимської міської територіальної громади облаштовані 1 сховище, 2 протирадіаційних та 42 найпростіших укриття. Приміщення частково обладнані стільцями, аптечками першої медичної допомоги, лопатами, сокирами, питною водою, одноразовим посудом. Проводиться робота з інтернет провайдерами щодо встановлення в захисних спорудах мережі Wifi. Більшість укриттів обладнані освітленням, встановлені вказівники напрямку руху та інформаційні таблички.

В одному з укриттів заведено міський телефонний зв’язок та оптичний Інтернет. Від серверної до приміщення цього укриття прокладено 100 м/п телефонного кабелю та 60 м/п кабелю «кручена пара». Забезпечено одне автоматизоване робоче місце (ноутбук, принтер) з можливістю розгортання додаткових автоматизованих робочих місць.

Відділом економічного розвитку та інвестицій міської ради в умовах воєнного часу проведені наступні заходи:

I. Моніторинг та контроль наявності продуктів харчування першої необхідності та продовольчих товарів на території Кодимської міської територіальної громади:

Протягом доби оновлюється інформація про наявність соціально значущих продуктів та товарів у магазинах громади (09:00/14:00/20:00)

Проводилась робота з суб’єктами господарювання щодо цін на продовольчі продукти харчування та товари першого вжитку.

Проведено три зустрічі Кодимського міського голови з підприємцями громади щодо цін на продовольчі продукти харчування і товари першої необхідності, гуманітарної допомоги для потреб військовослужбовців та щодо фінансової допомоги Збройним силам України.

Відповідним чином, були направлені листи фізичним особам-підприємцям громади від 16.03.2022 р.№03-17/725 в зв’язку з існуванням фейкових, неперевірених реквізитів на перерахування ЗСУ, Кодимська міська рада надала банківські реквізити, на які потрібно було перерахувати кошти за програмою «Допомогти ЗСУ», які дійсно будуть спрямовані на загальні потреби ЗСУ. Підводились підсумки фінансової допомоги для потреб ЗСУ місцевими підприємцями (24 150 грн. по чекам)

II. Проводилась робота щодо оплати по безготівковому розрахунку на продовольчих базах суб’єктами господарювання на територіях Одеської та Вінницької областей:

  1. Направлений лист від 03.03.2022 р №03-17/657 народному депутату України Гончаренку О. О.
  2. Направлені листи від 17.03.2022 р. №03-17/733 народному депутату України Гончаренку О. О. начальнику Одеської обласної військової адміністрації Марченку М.М., начальнику Подільської районної військової адміністрації Лазаренку М. Д.
  3. Направлений лист від 21.03.2022 р. №03-17/749 начальнику Вінницької обласної військової адміністрації Борзову С.С.
  4. Направлені листи від 21.03.2022 р. №03-17/749 Крижопільському селищному голові Василишену В.М. та Піщанському селищному голові Крижанівському О.І.
  5. Направлені листи від 21.03.2022 р. №03-17/749 директорам оптових баз, які розташовані на території Подільського району Одеської області, а саме фізичним особам-підприємцям Албанській О. З. та Терп’як Л. О.

III. Вирішення питання забезпечення готівкою банкоматів та відділень банків (ПриватБанку та Ощадбанку) для населення Кодимської міської територіальної громади:

  1. Постійно були на зв’язку з директором департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Радуловим Д. Д. та помічником Фроловим С.С.
  2. Направлений лист від 03.03.2022 р. №03-17/657 народному депутату України Гончаренку О. О.

IV. Вирішення питання забезпечення АЗС громади паливо-мастильними матеріалами та скрапленим газом на газозаправних пунктах громади:

  1. Направлений лист від 01.03.2022 р №03-17/622 на начальника Одеської обласної військової адміністрації Гриневецького С. Р.
  2. Направлений лист від 01.03.2022 р №03-17/638 на начальника Подільської районної військової адміністрації Лазаренка М. Д.
  3. Направлений лист від 02.03.2022 р №03-17/645 на начальника Одеської обласної військової адміністрації Марченка М.М.
  4. Направлений лист від 05.03.2022 р. №03-17/668 на народного депутата України Гончаренка О. О., начальника Одеської обласної військової адміністрації Марченка М.М., начальника Подільської районної військової адміністрації Лазаренка М. Д.
  5. Постійно були на зв’язку з керівником ТОВ «Мотор оіл» та головним бухгалтером АЗС «АВІАС» та з керівником ТОВ «СГ-ТОРГ»
  6. Проводили моніторинг по сусіднім громадам, спілкувались з АЗС на територіях інших громад.
  7. Направлений лист від 30.03.2022 р. №03-17/795 в Подільську районну військову адміністрацію щодо контактних даних АЗС, які здійснюють свою діяльність на території Кодимської міської територіальної громади для забезпечення запасів пального для карет екстреної (швидкої) медичної допомоги.

V. Вираховувались норми споживання по п’ятьом групам населення, що підлягають нормованому забезпеченню продовольчих та непродовольчих товарів в особливий період.

VI. Щоденно проводиться робота щодо врегулювання цін на товари, які мають істотну соціальну значущість на території Кодимської міської територіальної громади:

  1. Рішенням виконавчого комітету Кодимської міської ради від 18.03.2022 р. № 333 «Про створення робочої групи щодо врегулювання цін на товари, які мають істотну соціальну значущість на території Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області» затверджено склад робочої групи.
  2. Щоденно проводиться моніторинг цін на товари, які мають істотну соціальну значущість в магазинах, аптеках та АЗС громади, відповідно до переліку товарів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020р. №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» та перелік товарів, який визначений постановою Кабінету Міністрів України від 06 березня 2022 р. №223 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996р. №1548».
  3. Подільській районній військовій адміністрації надавалась інформація щодо цін на хлібо-булочні вироби ТОВ АФ «Кодима» в роздрібних пунктах на території Кодимської міської ТГ.
  4. Відповідно до доручення начальника Одеської обласної військової адміністрації Марченка М.М на селекторній нараді 14.03.2022р. направлений лист на Подільську районну військову адміністрацію від 18.03.2022 р №03-17/735 щодо створення робочої групи щодо врегулювання цін на товари, які мають істотну соціальну значущість на території Кодимської міської територіальної громади Подільського району Одеської області, з залученням фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та працівників правоохоронних органів (за згодою) відповідно до розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 15.03.2022р. №102/А-2022.
  5. За проведеним моніторингом направлений лист від 25.03.2022 р №03-17/780 на Подільську районну військову адміністрацію щодо підвищення цін в магазині «Наша ряба», ФОП Чебан М.В.
  6. Станом на 31.03.2022 р. проведено 3 засідання робочої групи.

VII. Проводилась робота з суб’єктами господарювання щодо заборони торгівлі алкогольними напоями, речовинами, виробленими на спиртовій основі.

Відповідно до розпорядження Подільської районної військової адміністрації від 01.03.2022 року №09/22 на території Подільського району заборонена торгівля алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі до особливого розпорядження, але не пізніше, ніж час дії правового режиму воєнного стану.

VIII. Проводилась робота з суб’єктами господарювання щодо наявності товарів, цін на ліки та лікарські засоби першої необхідності:

  1. Направлений лист від 07.03.2022 р. № 03-17/672 та від 09.03.2022 р. № 03-17/678 на Подільську районну військову адміністрацію щодо стану роботи аптек, забезпеченість ліками на території Кодимської міської ТГ.
  2. Постійно проводилась робота з керівниками аптек щодо забезпечення необхідної кількості товарів та лікарських засобів та цін на ці товари.

IX. Проводилась робота щодо забезпечення запасів товару продовольчої групи населення громади та визначення підприємств, які можуть налагодити виробництво товарів продовольчої групи.

  1. Направлений лист на Подільську районну військову адміністрацію від 10.03.2022 р. №03-17/687 щодо необхідності забезпечення гуманітарною допомогою згідно із першочерговими потребами населення Кодимської міської територіальної громади та необхідними товарами громадського захисту і безпеки та з інформацією щодо визначення складу для зберігання цієї гуманітарної допомоги.
  2. Направлені листи на Одеську обласну військову адміністрацію від 16.03.2022 р. №03-17/720 та Подільську районну військову адміністрацію від 10.03.2022 р. №03-17/722 щодо наявності продовольства на території Кодимської міської територіальної громади.
  3. На Подільську районну військову адміністрацію 25.03.2022 р. була направлена узагальнена інформація щодо розміщення складських приміщень, які використовуються для зберігання та розподілу гуманітарної допомоги станом на 25 березня 2022 р.

X. Проводилась робота з перевізниками щодо руху автобусів на маршрутах Кодимської міської ТГ.

XI. Вирішення питань гуманітарної допомоги військовослужбовцям щодо забезпечення будівельними матеріалами, ліками, тканинами та продуктами харчування на тиждень.

Відділ освіти, молоді та спорту міської ради.

Станом на 31 березня 2022 року, з початку оголошення військового стану, працівниками відділу освіти, молоді та спорту та закладів освіти міської ради зібрано 260 000,00 грн., з них:

- 190 000,00 грн. перераховано на рахунок благодійної допомоги по програмі «Допомога ЗСУ»;

- 70 000 грн. є в готівці, з них – 2 800,00 грн. перераховано працівниками відділу освіти, молоді та спорту міської ради.

Працівниками закладів освіти здійснюється 3-х разове приготування їжі для силових структур, дислокованих на території громади на суму орієнтовно 56 000 грн. Для  потреб силових структур спрямовано транспорт та використано паливо в кількості:

- дизельного палива - 200 л. (4200 грн.);

- бензину (марки А92) – 70 л.;

- бензину (марки А-95) -40 л., всього на загальну суму 105 000,00 грн.

Витрачено вугілля на суму 120000,00 грн.

Згідно з графіком здійснюється поставка готових продуктів харчування для військовослужбовців військової частини.

Освітяни були долучені до організації облаштування спальних місць для тероборони Подільського району, передано та доставлено 120 ліжок з матрацами, крім того, облаштовані місця для відпочинку  військовослужбовців ТРЦК - 20 ліжок. Здійснювали запас їжі, яку заморожують для силових структур, дислокованих на території громади, заготовку полу фабрикатів у кількості  250 кг (голубці, сирники, вареники). Згідно з графіком здійснювали поставку готових страв для силових структур. З власних ресурсів випікали хлібо-булочні вироби, сплели 25 маскувальних сіток.

Відділ регулювання земельних відносин, розвитку агропромислового комплексу та охорони навколишнього середовища.

Упорядковано облік земельних ділянок виданих для ведення особистого селянського господарства. Станом на 31.03.2022 року на території Кодимської міської територіальної громади рахується 4335 власників ОСГ, загальною площею 4448га. 

Проводиться постійна робота по збору оперативної інформації щодо проведення  весняно польових робіт та прогнозу посівів на весну 2022 р.

Станом на 31.03.2022 року посіяно ранніх зернових та зернобобових культур:

ярого ячміню-  180 га, при плані 300 га,

соняшнику-  890га, при плані 7200  га,

чечевиці – 33 га.

Крім того планується посіяти кукурудзи на зерно 6000га,сої -2000га.

Проведено роботу з аграріями, які обробляють землю на території Кодимської міської територіальної громади щодо:

- створення благодійного фонду безповоротної фінансової допомоги в зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні (Указ Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні»). За результатами до благодійного фонду надійшло 342650 грн. та зарезервовано 5,8 т дизпалива;

- перерахування коштів за програмою «Допомога ЗСУ», які будуть спрямовані на нагальні потреби ЗСУ. Станом на 31.03.2022 року по даній програмі аграріями перераховано 745 850 грн.;

- формування продовольчого резерву на території громади.  Станом на 31.03. 2022 року зарезервовано:

крупи-10т ,

макаронних виробів -2т ,

борошна 10т,

олії рослинної – 8 т,

консерв з риби - 575 банок,

тушонки м’ясної - 170 банок,

сала -12 банок 3-х літрових та інше.

- оформлення та подання заявок до Міненерго для забезпечення пальним для посівної 2022 року.

З метою забезпечення проведення комплексу весняно-літніх польових робіт, виробництва сільськогосподарської продукції та продовольства в воєнний період проведена робота по підготовці пропозицій щодо бронювання військовозобов’язаних працівників сільськогосподарських підприємств на період мобілізації та воєнного часу з відстрочкою від призову на військову службу строком на 6 місяців в кількості 201 чоловік.

Працівники відділу приймали участь в виготовленні рибних консервів в кількості 113 банок та рибного паштету в кількості 28 банок.

Центром надання адміністративних послуг  надавались консультації заявникам, видавались готові документи, довідки, приймались та оброблялись документи та заяви на оформлення соціальних послуг, надавались консультації.

З 28.03.2022 року адміністратори ЦНАП приймають документи та заяви від переміщених осіб для надання статусу внутрішньо переміщеної особи та видачі довідки внутрішньо – переміщеної особи.

За зазначений період отримано документи на соціальні послуги від 213 заявників, 35 осіб подали заяви на отримання довідок про отримання соціальних послуг, за період з 28.03.2022  р. по 31.03.2022 р.  надано 42 довідки внутрішньо переміщеним особам.

З початку воєнних дій в Україні на базі Центру надання адміністративних послуг Кодимської міської ради був створений центр збору інформації щодо можливого поселення (підселення) осіб, які евакуювалися з інших регіонів, про що також повідомлено на сайті міської ради (контактний тел. 2-66-98).

Відділом з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я міської ради ведеться облік переміщених осіб з метою надання їм медичної та гуманітарної допомоги. Щоденно надається інформація про залишки та потребу гуманітарної допомоги до Подільської військової адміністрації та до Департаменту соціальної та сімейної політики.     Направлені заявки на гуманітарну допомогу до волонтерів Одеси.

З 24 лютого 2022 року відділом взято на облік 645 внутрішньо переміщених осіб. Вивчались їх потреби та надавалась  консультація стосовно права їх на соціальні та медичні гарантії. Більшість із них були направлені до Територіального центру для отримання гуманітарної допомоги.  Відділом уповноваженими особами старостинських округів та центру надання адміністративних послуг було видано 486 довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Паралельно до довідок  формується  пакет документів для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам на проживання. У зв’язку з технічними проблемами в програмно – технічному комплексі «Соціальна громада», спеціалісти відділу змушені працювати щоденно до дев’ятої години вечора, а також у вихідні дні.

Відділом було направлено 12 внутрішньо переміщених осіб на проживання до гуртожитку Кодимського ТВСВ Північного центру професійної освіти.

Відділом надаються щоденні інформації про облік внутрішньо переміщених осіб до міської ради, відділу освіти міської ради, Кодимському відділу соціального захисту Подільської райдержадміністрації.

Начальником відділу було проведено семінар-навчання з старостами та уповноваженими особами старостатів стосовно обліку внутрішньо переміщених осіб.  

Працівники відділу брали активну участь у всіх заходах, які проводились в громаді, а саме: плетіння сіток, збір підписів про «закриття» неба над Україною, збір гуманітарної допомоги, перераховували кошти на ЗСУ і Оборону Одещини.   Відділ працює в посиленому режимі.  

На території Кодимської міської територіальної громади створені місця для громадян, які евакуюються з інших територій країни на 300 ліжко - місць:

  • в гуртожитку Кодимського ТВСВ Північного центру професійної освіти 100 ліжко-місць. Силами волонтерів підсилено матеріальну базу – надано 2 мікрохвильовки, 2 електричних чайника, 2 електричні плити;
  • в КЗ «Опорний заклад «Кодимський ліцей №2» 100 ліжко – місць;
  • в дошкільному відділенні КЗ «Сербівський ліцей» міської ради  50;

-  в КЗ «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Гвоздика» 50.

 На початковому етапі в місті Кодимі було створено два пункти  для  тимчасового перебування осіб, які транзитом переміщуються в інші населені пункти на період комендантської години: в приміщенні Будинку культури м. Кодима та за адресою вул. Соборна, маг. «Шик і блиск. Тепер місця передбачені в вищевказаних закладах.

Соціальні послуги в Кодимській міській територіальній громаді надає Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради (далі - ТЦСО).  

З метою підтримки військовослужбовців, внутрішньо переселених осіб та осіб, які потрапили в складні життєві обставини в умовах війни, в ТЦСО був створений центр збору та видачі гуманітарної допомоги.

Для ефективної організації допомоги вищезазначеним категоріям ТЦСО була організована співпраця волонтерів, волонтерських організацій, фізичних осіб, благодійних фондів та старостів сіл. Саме з їх допомогою було зібрано: продукти харчування, засоби гігієни, одяг, взуття, постільна білизна, дитячі візки, іграшки, посуд, матраци, подушки, ліки, випічку тощо. До розгрузки та сортування гуманітарної допомоги приєднувались працівники трудового архіву.

Першочергово з самих перших днів війни був проведений моніторинг потреб  військовослужбовців. Так, з допомогою жителів громади, працівників міської ради, було зібрано та забезпечено 10 гуманітарних вантажів з усім необхідним на фронт. Також проводилася робота із забезпечення всіх потреб для територіальної оборони та блокпостів.

Була налагоджена робота волонтерів по забезпеченню обідами військовослужбовців (двічі – тричі на тиждень). Саме з їх допомогою військові отримують часточку домашнього тепла, коштуючи смачні обіди та випічку.

На постійній основі також забезпечуються  потреби територіальної оборони.

З метою облаштування укриття та створення резервного складу для тероборони було передано: постільну білизну, рушники, одяг, подушки, матраци, ліки, продукти харчування, консервацію тощо.

За згодою мешканців громади організовано пункти виготовлення домашньої випічки, виготовлення заготовок домашніх страв (суха заморозка), консервації (тушонки, каші), які за замовленням передаються на фронт або за їх місцем дислокації.

Проводиться прийом та вивчення потреб внутрішньо переміщених осіб. Так, станом на 31.03.2022 р., в ТЦСО отримали допомогу 190 внутрішньо переміщених осіб.  Вони,  за потреби, отримали наступну допомогу: продукти харчування, випічку, постільну білизну, подушки, консервовані салати, огірки, помідори, варення, тушонки, консерви, цукерки, картоплю, муку, цукор, цибулю, одяг, взуття, засоби гігієни, памперси, пеленки, дитячі візочки, іграшки тощо. Також даній категорії осіб було надано на безоплатній основі 8 перукарських послуг.

З отриманих тканей, за допомоги місцевого підприємця, було пошито 100 шт. спідньої білизни для військових.

За сприяння Кодимської міської ради нещодавно було отримано гуманітарний вантаж, наданий Одеською ОДА, у вигляді памперсів для дітей та дорослих, підліткового одягу (б/в).

Вся отримана гуманітарна допомога обліковується, її видача фіксується в спеціальних журналах та відомості.

Кодимською міською радою було організовано доставку до КНП «Кодимська лікарня» необхідних засобів для забезпечення діяльності лікарні зі складів цивільної оборони м. Одеси.

За ініціативи міської ради при Будинку культури були організовані курси для всіх бажаючих по наданню першої допомоги постраждалим в разі бойових дій чи надзвичайних ситуацій.  

Працівники служби у справах дітей міської ради поряд зі своїми основними обов’язками, які виконувались у штатному режимі, в умовах воєнного стану здійснювали наступні заходи:

- здійснювався контроль за діяльністю прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу, сімей, в яких діти перебувають під опікою/піклуванням, а також нагляд за умовами проживання та виховання усиновлених дітей, які проживають  на території громади. Одна опікунська сім'я разом з дитиною за власним бажанням виїхала до Чехії. З даною сім'єю постійно підтримується контакт. Рекомендовано звернутися до посольства України в Чехії для постановки опікунської сім'ї, як біженців;

- в соцмережі на сторінці фейсбук служби у справах дітей Кодимської міської ради було розміщено 2 публікацій щодо дотримання прав захисту дітей під час війни;

 - до гуманітарної допомоги передано 8 постільних комплектів, 8 рушників, 4 матраци, дитячий та дорослий одяг;

- в територіальному центрі соціальної підтримки (надання соціальних послуг) допомагали сортувати гуманітарну допомогу;

- за поданням начальника служби міської ради Одеською обласною службою надано одна палета памперсів для дітей та одяг;

- проводилася робота з адміністратором магазину «Шик і блиск» по наданню гігієничних засобів для формування пакетів воїнам ЗСУ;

 -  надавався матеріал для пошиття чоловічої білизни;

- в особистих будинках працівників служби безкоштовно проживають 6 біженців з м.Миколаєва.

Відділом культури і туризму міської ради організовувалась волонтерська робота в кожному населеному пункті громади щодо патріотичного напрямку роботи (фотодокументальні та книжкові виставки, пісні на військову тематику).

Готували інформаційні матеріали для департаменту культури, національностей,  релігій та охорони об’єктів культурної спадщини обласної державної адміністрації, Подільської районної державної адміністрації, Одеського центру Української культури. Брали участь в зборі коштів на підтримку ЗСУ та ТрО, гуманітарної допомоги, плетінні сіток, збору підписів на закриття неба, навчалися на медичних та психологічних курсах, готували матеріали для соц. мереж патріотичного спрямування.

Із 112 працюючих – 20 працюють онлайн (дитяча школа містецтв та центральний будинок культури), 3 працівника виїхало за кордон (2 звільнились, 1 за власний рахунок), 5 працівників у відпустці.

Робота в закладах та установах культури:

  • клубні та бібліотечні працівники організовують  волонтерів в клубах  та бібліотеках громади для плетіння маскувальних сіток, збору гуманітарної допомоги (одяг, їжа, засоби гігієни), облаштування пунктів для тимчасового перебування біженців, приготування їжі для бійців на фронт та тероборони. Костюмер ЦБК відшиває Українські прапори, пов’язки та спідню білизну для захисників. Працівники культури навчаються надавати першу медичну допомогу, проводять інформаційну роботу серед населення (наповнення сторінок соціальних мереж),  особисто - доставка книг, місцевої газети та товарів першої необхідності людям, які не в змозі відвідувати заклади, організовують виставки, проводять патріотичні, психологічні та мотиваційні  індивідуальні бесіди, облаштовують підвали для укриття;
  • працівники будинків культури творчо працюють над патріотичним репертуаром, вивчають вірші та пісні та пишуть свої – Віктор Бойченко написав музику до пісні «Вставай народе України» та підготував патріотичний кліп. Надія Мацієвська та Михайло Грінченко написали пісні на воєнну тематику, працівниками ЦБК було зроблено аранжування, запис фонограм та підготовка кліпів. Поновлює репертуар народний хор «Джерела» ЦБК, готується патріотичний кліп на пісню «Земле наша мила». Тетяна Зеленянська готує презентацію пісні «Ой у лузі червона калина». За погодженням з батьками проводять репетиції.

В бібліотеках громади продовжувалось обслуговування читачів, робота по книговидачі значно активізувалась під час воєнного стану, проводились заходи щодо визначних дат:

-  голосні читання «Єднає рідна мова»;

-  книжкові виставки до Дня народження Т.Г.Шевченка, Дня визволення Кодими від фашистських загарбників, Дня народження Ліни Костенко;

-  тиждень дитячої книжки;

-  презентація нових книг, що надійшли в бібліотеки на сторінках соціальних мереж.

В історико-краєзнавчому музеї проведені:

  • фотовиставка – «Моя незрівнянна Одещина» до 90-річчя від дня заснування області;
  • експозиція «Кармелюк: гнів і гордість України» до 235-ї річниці від дня народження Устима Кармелюка;
  • фотовиставка «Мистецька спадщина Шевченка» до 208-ї річниці від дня народження поета;
  • фотовиставка «Вони були першими» до Дня українського добровольця;                                                
  • фотовиставка «Онукам подвиги дідів слугують прикладом величним» до дня звільнення Кодимщини від окупантів 23березня 1944року;
  • виставка вишитих рушників Кузьменко О.М. та Самійчук Н.Т., які передала в музей Довга О.В.;
  • виставка предметів декоративно-ужиткового мистецтва, виконаних в техніці Петраківського розпису, які передала в музей Довга О.В.;
  • участь у виготовленні маскувальних сіток (7днів);
  • екскурсії для військовослужбовців строкової служби прикордонної частини м.Кодими (2екскурсії);
  • екскурсії для переселенців, біженців, дітей (5екскурсій);
  • вишивання рушника традиційною подільською технікою «колодочка» для Всеукраїнської акції, що має відбутися в м.Житомир (щодня);
  • обрізка дерев та кущів на території музею;
  • толока по упорядкуванню та зачищенню музейної території та прилеглої території з боку вилиці Любомирського;
  • робота з Фондом Богдана Сушинського, розподіл предметів по групах експонатів.  

Дитяча школа мистецтв працює онлайн, в соціальних мережах публікують кращі виступи вихованців до дня норадження Т.Г.Шевченка було зроблено відео кліп «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні шкільного хору, беруть участь в обласних конкурсах музичного та хореографічного мистецтва.

Центр фінансово – господарського обслуговування установ та закладів культури,  виконує роботу по бухгалтерському обліку, нарахуванню зарплати, працюють над занесенням даних в програму для роботи в електронному вигляді, долучаються до волонтерської роботи та облаштування території.

За час воєнного стану на 31 березня 2022 року відділом діловодства міської ради зареєстровано вхідних документів – 1053, вихідних – 817, звернень громадян – 757.

виписано та зареєстровано 602 перепустки за підписом міського голови, йде переоформлення та продовження терміну дії перепусток за підписом та печаткою коменданта Подільського району.

Наразі відбувається реєстрація заяв на проживання внутрішньо переміщених осіб та на отримання компенсації витрат за житлово - комунальні послуги власникам майна, які прийняли у себе таких осіб.

Всі працівники структурних підрозділів міської ради долучалися до збору коштів для ЗСУ, на фонд «Оборона Одещини», на пакунки з гігієнічними засобами для воїнів ЗСУ, надавали  матеріал для плетіння маскувальних сіток, плели їх. Долучились також до збору гуманітарної допомоги для переселенців у вигляді одягу, взуття, засобів гігієни, продуктів харчування, до збору тканини для пошиву білизни. Також допомагали сортувати гуманітарну допомогу.

Відділ з питань бухгалтерського обліку та господарського забезпечення апарату міської ради проводив аналіз зібраних коштів станом на 31 березня 2022 року, які були перераховані на відповідні рахунки, а саме:

  1.    На Збройні Сили України перераховано 1 207 450 грн.,               у тому числі:
    1. Працівники міської ради  - 130 000 грн. (10% отриманої заробітної плати);
    2. Працівники культури  - 21 750 грн. (у тому числі працівники школи мистецтв, сільських будинків культури 10% отриманої заробітної плати);
    3. Сільгосппідприємства  - 775 850 грн.;

 

    1. ФОПи - 24 150 грн.;
    2. Працівники освіти – 190 000 грн. (у тому числі працівники шкіл, відділу освіти 10% отриманої заробітної плати);
    3. КП «ЦПМСД» - 65 700 грн.

 

  1. В фонд «Оборона Одещини» перераховано 167 783  грн.,            у тому числі:

2.1. Працівники міської ради (у тому числі працівники КУ «ЦФГО освіти», територіального центру) – 56 000 грн.  одноденний заробіток.

    1. КП «Центральна лікарня» - 66 337 грн.

2.3. ТОВ «Грабівський вапняк» - 22 946 грн. (перераховано 05.04.22р.)

2.4. ТОВ «Кодимський елеватор»-15 000грн. (перераховано 08.04.22р.)

2.5. ТОВ «Рембудзв'язок» - 7 500 грн. (перераховано 08.04.22р.)

 

3.  На пакунки з засобами особистої гігієни військовим по 250 грн.:

    1. Працівники міської ради – 18 640 грн.

 

Крім того, освітянами зібрано 70 тис.грн., які є в готівці.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних