В ОДЕСІ ПОКЛАЛИ КВІТИ ДО ПАМ’ЯТНИКА ОДЕСИТАМ-ЧОРНОБИЛЬЦЯМ

Дата: 26.04.2022 11:30
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Події на Чорнобильській АЕС ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України. Впродовж останніх двох місяців ядерна безпека в Україні знову була кілька разів під серйозною загрозою - російські військові утримували зону відчуження, зокрема, майданчик Чорнобильської АЕС.

Сьогодні, 26 квітня, із врахуванням режиму воєнного стану і сигналів повітряної тривоги, в Одесі схилили голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків ядерної катастрофи та поклали квіти до пам’ятника одеситам-чорнобильцям І-й заступник Начальника Одеської обласної військової адміністрації Борис Волошенков, ліквідатори наслідків аварії та представники влади міста.

«Ми розуміємо надзвичайну важливість таких заходів для усіх чорнобильців та їхніх родин. Водночас, ми маємо дбати про повну безпеку життя і здоров’я цих уже поважних віком людей, тому церемонія вшанування пройшла з урахуванням всіх вимог воєнного стану. Вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на Чорнобильській АЕС стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав. Тому в цей день ми вшановуємо пам’ять про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу та вшановуємо героїзм пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії та пожертвували своїм життям і здоров’ям, захищаючи нас від атомного лиха» – сказав І-й заступник начальника Одеської ОВА Борис Волошенков.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних