Відбулося тридцять перше засідання виконавчого комітету

Дата: 28.04.2022 10:14
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

27 квітня чергове засідання виконавчого комітету розпочали із хвилини мовчання на честь вшанування світлої пам'яті полеглих військових, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії росії проти України;

За час подальшої роботи члени виконкому прийняли низку важливих рішень, продиктованих вимогами воєнного часу.

Зокрема, зміни до бюджету стосувалися виділення коштів із резервного фонду комунальному підприємству «Кодимська лікарня» для придбання ліків для учасників бойових дій та вимушених переселенців - поза межами договорів на пакети медичних послуг, укладених з Національною службою здоров’я України.

Ще одна сума із резерву буде спрямована на облаштування приміщень освітніх закладів, не задіяних в освітньому процесі, для розміщення на тривалий час внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб. Завдяки цьому рішенню близько 100 громадян України зможуть знайти прихисток у нашій громаді.

Також члени виконкому надали дозвіл відділу освіти, молоді та спорту використати залишки продуктів харчування для  переселенців, сформувавши індивідуальні продуктові набори, і передати їх старостам сіл відповідно сформованим заявкам.

На засіданні також створено гуманітарний штаб, визначено його склад, затверджено порядок передачі гуманітарної допомоги, наданої донорами, в умовах воєнного стану в Україні, і ключові завдання штабу: забезпечити координацію дій між комунальними закладами, установами, підприємствами, структурними підрозділами міської ради, громадськими та іншими організаціями під час отримання та розподілу гуманітарної допомоги. Прийнятими рішеннями передбачено здійснення громадського контролю за роботою гуманітарного штабу.

Порядок та умови надання компенсації бюджету Кодимської міської територіальної громади  на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб – ще одне важливе рішення, прийняте членами виконавчого комітету на нинішньому засіданні.

Не залишилися поза увагою й питання стосовно соціального захисту дітей, яких, на жаль, за переконливими аргументами служби у справах дітей, вирішили вилучити з родин без позбавлення батьків батьківських прав. Це шанс згадати про найголовніший не тільки моральний, а й конституційний обов'язок кожного тата й матері – виховання власних дітей.

Всього члени виконавчого комітету опрацювали та прийняли рішення з 12-ти питань порядку денного.

На завершення перший заступник міського голови Олег Чернійчук звернувся до присутніх з проханням узгоджувати усі волонтерські починання з міською радою - з метою координації спільних дій, допомоги, володіння і доведення до громадськості правдивої достовірної інформації, убезпечення від маніпуляції фактами тощо. Єдиними справами - до Перемоги!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних