15 травня - День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 15.05.2022 08:05
Кількість переглядів: 155

Фото без опису

Щорічно в третю неділю травня українська громадськість відзначає День пам’яті жертв політичних репресій.

В цей день ми згадуємо тих, хто став жертвою політичних репресій часів тоталітарного режиму, був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів.

За даними архіву СБУ, у період 1927 – 1990 роках, в Україні було заарештовано понад мільйон осіб, 50% з яких були українці. З них 122 тисячі розстріляно, 134 тисячі ув'язнено і понад 200 тисяч депортовано.

Нинішня путінська росія потворно наслідує усі ці ганебні методи, фактично вчиняючи геноцид Українського народу у XXI столітті на українських землях.

Така ситуація в Україні поставила людство на межу глобальної гуманітарної катастрофи через можливий голод, спровокований руйнуванням рашистами нашої інфраструктури і логістичних комунікацій

Сьогодні Україна демонструє світовій спільноті надзусилля у боротьбі проти вторгнення московської держави, вибиваючи окупанта з наших територій та виборюючи тим самим мир у всьому світі. Дякуючи нашим іноземним друзям та партнерам за підтримку у цій боротьбі, водночас констатуємо, що допомагаючи Україні, вони насправді сприяють збереженню та розвитку усіх держав і націй.

Україна засуджує будь-які прояви агресії у ХХІ столітті. Український народ, ціною життя тисяч патріотів, сьогодні відстоює своє мирне майбутнє і майбутнє Європи. Важливо, щоб кожен шанував пам’ять про жертви політичних репресій і робив все, аби таке більше не сталося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних