Забезпечити життєздатність громади в умовах війни в Україні - найперше і найголовніше наше завдання

Дата: 19.05.2022 16:29
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

19 травня відбулася робоча нарада керівництва міської ради зі старостами населених пунктів Кодимщини.

Сплата податків та зборів – це основа стабільності громади. Розв'язана росією війна проти України негативно позначилася на економіці країни, порушила численні зв'язки та логістику, скорегувала плани та може у подальшому загрожувати продовольчій безпеці тощо. Та наша територія, на щастя, залишається мирною і дієздатною. Тому наповнення міського бюджету – це необхідність, а також  обов'язок, кожної фізичної та юридичної особи. Маємо розуміти, що сплата податків – це утримання дитячих садочків, лікарень, закладів освіти і культури; будинків і споруд; це забезпечення водопостачання, водовідведення, ремонт доріг, оплата енергопостачання тощо. Тому посадові особи міської ради,  старости сіл мають бути інформаційним рупором і контролером наповнення місцевого бюджету, виконавцями завдань, поставлених керівництвом громади та держави. На цьому наголосив заступник міського голови Руслан ОНУФРІЄНКО.

До обговорення наступних двох питань долучилися члени комісії з найменування та перейменування вулиць, провулків, площ, скверів та ін. об’єктів на території Кодимщини.

Перше завдання - впорядкування та оновлення реєстрів місцевих пам’ятників та пам’ятних знаків; визначення об’єктів культурної спадщини як місцевого так і державного значення Кодимської міської територіальної громади. Останніми роками їх перелік значно збільшено. Відповідна робота  є однією з форм увічнення пам’яті видатних осіб і вшанування визначних історичних подій, що відбулися  на території населених пунктів територіальної громади.

Перейменування вулиць актуальне, як ніколи. Ми більше не бажаємо ані чути, ані бачити російський слід на українських територіях. Члени комісії розпочинають роботу над топонімікою Кодимщини. Основні підходи - повернення вулицям історичних назв, які мають місцеві витоки і прив’язку до конкретних територій; присвоєння їм назв в честь видатних українських діячів минувшини, а також героїв сучасної доби. За два тижня комісія збереться знову для розгляду запропонованих варіантів назв. Слідуючий етап – обговорення з громадськістю з дотриманням низки інших процедурних питань. Інформаційне повідомлення буде опубліковано на сторінках офіційних ЗМІ Кодимської громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних