Відбулася чергова сесія Кодимськаї міської ради

Дата: 01.06.2022 16:00
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

31 травня відбулася чергова 22 сесія Кодимськаї міської ради VIII скликання.

Міський голова розпочав її з подяки аграріям, усім причетним до допомоги Збройним силам України, забезпечення обороноздатності Кодимської громади, за суттєву допомогу внутрішньо-переміщеним громадянам. Він запросив приєднуватися до цієї роботи усіх бажаючих. На його переконання, цим ми посилюємо міць громади, наближаємо перемогу.

Сергій Лупашко привітав також депутатів, хто відсвяткував свій День народження у міжсесійний період: Олену Бобришеву, Миколу Сорочана, Миколу Лупашка та В'ячеслава Лупашка – з найщирішими побажаннями злагоди, щастя, міцного здоров'я та миру!

Першим  розглянули питання виконання бюджету Кодимської  міської територіальної громади за І квартал 2022 року. Доповідач, заступник міського голови - начальник фінансового управління Руслан Онуфрієнко наголосив, що попри непрості умови воєнного стану, бюджет виконано на 103,9 відсотки (за  I квартал 2022 року надійшло 25 653 тис. грн. що на 959,3 тис. грн. більше від планових призначень). Посадовець подякував підприємствам, організаціям, установам, хто вчасно, у повному обсязі сплачував податки та назвав 6 найбільших бюджетоутворюючих підприємств, податки яких у звітному періоді склали 45 відсотків усіх надходжень загального фонду міського бюджету:

     - АТ "УКРЗАЛІЗНИЦЯ»;

     - Котовський прикордонний загін;

     - ТОВ "Грабівській вапняк»;

     - ТОВ "Агрофірма Кодима";

     - ТОВ "Зернятко- Південь»;

     - ТОВ "Ясні зорі».

Однак стосовно діяльності останнього у списку товариства у депутатів виникло чимало інших питань. Так депутат Микола Сорочан наголосив: сільгостоваровиробник, який на сьогодні обробляє (відповідно й отримує прибуток) дві третіх частини угідь громади сільськогосподарського призначення мало б бути більш соціально відповідальним, особливо коли Україна знаходиться у стані війни. В той час, коли аграрії беруть на себе відповідальність, до прикладу, за ремонт доріг, допомагають медицині, культурі, освіті,  а нині, як ніколи, - стали міццю громади, помічниками армії і переселенців, ТОВ «Ясні зорі» стоїть осторонь. Звісно, сплата податків у бюджет – важлива складова. Та якщо країна у небезпеці, один з головних чинників перемоги у війні є громадянська свідомість. «Громада не випрошує коштів, ми, аграрії, самі робимо, що вважаємо за потрібне, підсилюючи слабкі місця».

Висвітлюючи наступне питання - про реорганізацію комунального підприємства «Ритуал-сервіс» Кодимської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Кодимакомунсервіс», Руслан Онуфрієнко наголосив: сьогодні КП «Кодимакомунсервіс» має усі необхідні матеріально-технічні засоби, людські ресурси щоб виконувати в повному обсязі функції підприємства-попередника. Депутат Тетяна Бородіна наголосила, що має бути проведена повна інвентаризація та передача майна «Ритуал-сервіс». Звісно, це справа комісійна за процедурою, передбаченою законом. Наступним рішенням депутати внесли відповідні зміни до Статуту комунального підприємства «Кодимакомунсервіс».

Не підтримали депутати рішення щодо зняття  з балансу комунального підприємства «Кодимакомунсервіс» квартири в одній із багатоповерхівок. Питання складне, там причетні треті особи. Тому його потрібно вирішувати комплексно, у декількох площинах. Остаточну крапку у цьому питанні може покласти судове рішення. Зняття з балансу квартири залишається на контролі.

Депутати  опрацювали та затвердили інші численні рішення: з питань комунальної власності, земельних, освітянських питань, стосовно переліку адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг тощо, та внесли зміни до деяких попередніх рішень.

Всього на пленарному засіданні розглянуто 25 питань порядку денного.

У «різному» міський голова Сергій Лупашко висловився стосовно майна, яке є чи переходить у комунальну власність громади, і яке не використовується. Надаючи його в оренду, ми збережемо будівлі від руйнування, а орендарі матимуть користь. Старостам сіл потрібно активно попрацювати, аби знайти відповідальних і активних громадян для використання приміщень за цільовим призначенням. Всю процедуру здійснювати у межах закону.

Перший заступник міського голови Олег Чернійчук довів до присутніх ситуацію із спортивним майданчиком на стадіоні ДЮСШ. Коли роботи вийшли на фінішну пряму почалася війна. За умовами угоди лише підрядник має право їх завершити. І він готовий виконати свої зобов’язання. Та казна України проводить наразі лише першочергові платежі, тобто частково. Як тільки Державна казначейська служба відновить діяльність у повному обсязі – роботи будуть завершені.

Знову із ситуацією з пальним на АЗС. На двох є бензин: 92-й на «Авіас» по талонах, 20 л на одну особу; 95-й (по 30 л) та газ – на «S-OIL», розрахунок банківською карткою. Диктувати умови чи впливати на роботу приватних АЗС органи місцевого самоврядування за законом не мають права. Однак, чи не щодня, керівництвом міської ради проводяться перемовини з власниками АЗС щодо забезпечення пальним і порядку його видачі, після яких вони погоджуються на деякі поступки. Маємо надію на стабілізацію роботи автозаправних станцій щодо забезпечення паливно-мастильними матеріалами не лише спецтехніки, а й усього населення громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних