Кодимський міський голова Сергій Лупашко взяв участь у відеоселекторній нараді

Дата: 14.06.2022 16:47
Кількість переглядів: 330

Фото без опису

Кодимський міський голова Сергій Лупашко взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка, яка відбулася в Подільській райдержадміністрації.

14.06.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівництвом районного управління поліції, військової комендатури, районної ради, з головами територіальних громад, співробітниками РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Марченка.

В ході роботи начальники районних військових адміністрацій звітували про стан справ у районах.

Про стан виконання місцевих бюджетів за 5 місяців і травень поточного року та проблемні питання, які впливають на їх наповнення, доповідала Марина Зінченко – директор Департаменту фінансів Одеської обласної військової адміністрації. Зокрема, вона зазначила, що за 5 місяців поточного року 32 з 91 (тобто практично 30%) громад не забезпечили виконання місцевого бюджету.

Головними причинами визначено: встановлення ставок місцевих податків на дуже низькому рівні, великі обсяги пільг по оплатам за користування земельними ділянками, значні (у деяких громадах більш ніж 50 %) обсяги фінансування з місцевих бюджетів на утримання апарату органів місцевого самоврядування.

Враховуючи на викладене, прийнято рішення про проведення ОВА виїзних нарад в кожному районі, рекомендовано головам територіальних громад переглянути ставки податків та розмір пільг, привести показники до вимог воєнного стану.

В.о. директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА Володимир Фролов поінформував присутніх про рівень середньої заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати на підприємствах Одеської області в умовах воєнного стану. Середня зарплата в області на сьогодні складає 12165 грн. Станом на 1 травня у порівнянні з початком року значно (на 25 млн. грн) збільшилась заборгованість з виплат заробітної плати, і зараз борг складає 81 млн. грн. Найбільша заборгованість в підприємствах Одеського та Білгород-Дністровському районах. Кількість підприємств боржників постійно збільшується, тому очільником області рекомендовано відновити роботу у громадах комісій з легалізації заробітної плати та ліквідації заборгованості.

З інформацією щодо необхідності впровадження у територіальних громадах послуги патронату над дитиною виступила начальник служби у справах дітей Одеської обласної військової адміністрації Наталія Утюпіна. На сьогодні патронатні сім'ї є тільки в 9 громадах з 91, тому посадовцям поставлено завдання проаналізувати та визначитись із потребою запровадження послуг патронату.

Про стан запобігання розповсюдженню інфекційних хвороб розповіла Наталія Одарій-Захар'єва - директор Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації. Співдоповідачами були представники Держпродспоживслужби та ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

На території області не зафіксовано жодного випадку холери, правця, дифтерії, але в умовах воєнного стану значно зростають ризики інфекційних захворювань, тому керівникам органів місцевого самоврядування рекомендовано активізувати роботу зі щеплення населення, а також провести попереджувальні заходи захисту від розповсюдження захворювань на територію області.

На завершення службової наради Максим Марченко надав керівникам районів додаткові доручення стосовно комісійної перевірки бомбосховищ, підтримання працездатності засобів оповіщення за сигналами тривог, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, майданів, провулків) в рамках декомунізації тощо.

Джерело Подільська райдержадміністрація

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних