Голова Подільського району МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО взяв участь у відкритті реконструйованого гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб у селі Серби Кодимської громади

Дата: 16.06.2022 13:40
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

Так склалися обставини, що внаслідок збройної агресії російської федерації громадяни України вимушені шукати більш безпечні регіони для проживання. Дехто з них втратив житло під час бомбардувань, інші проживали на територіях нині окупованих ворогом. Відповідно до державних обліків, починаючи від 24 лютого 2022 року, статус внутрішньо переміщених осіб без врахування тих, хто залишив країну, набули вже понад 8 мільйонів українців.

Наряду з усіма напрямками роботи, Уряд реалізує масштабну Програму Президента України Володимира Зеленського з допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії.

Три основні напрямки зазначеної програми – це отримання коштів переміщеними особами, робота та житло для таких категорій громадян.

За узагальненою інформацією, на сьогоднішній день на території Подільського району проживають 10188 внутрішньо переміщених осіб. Із 12 територіальних громад Подільщини, на І місці по кількості ВПО є Балтська громада – 1563 особи, на ІІ місці Подільська міська громада – 1523, на ІІІ місці Кодимська громада – 1510 громадян.

Саме тому, начальник Подільської районної державної адміністрації Михайло Лазаренко і приділяє так багато свого часу організації розміщення, всебічного забезпечення та працевлаштування вимушених переселенців. Ще на початку війни очільник району відзначив, що ситуація в зонах бойових дій та на окупованих територіях України не залишає байдужими органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, жителів району. Подільська РВА, територіальні громади допомагають людям, що залишили свої домівки, одягом, харчами, речами повсякденного вжитку, надають приміщення для проживання.

Одним із першочергових завдань влади є організація розміщення внутрішньо переміщених осіб, створення їм нормальних побутових та санітарних умов для проживання. Ці заходи проводяться на території району постійно, тривають і сьогодні.

Зокрема, 16.06.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко відпрацював на території Кодимської громади.

В числі інших питань, голова району взяв участь у відкритті реконструйованого гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб. У селі Серби Кодимської громади обладнані комфортні кімнати для тривалого проживання. І не тільки. Побутові кімнати, кухня, їдальня, посуд, плити для приготування їжі, пральні машини, бойлери та багато іншого приготовлено для зручності вимушених переселенців. Перевага такого житла - наявність окремих зон: для відпочинку, прийому їжі і її приготування, здійснення гігієнічних процедур тощо.

Це всередині приміщення. А зовні – буяє зелень, свіже повітря, багато простору, та привітні люди, завжди готові допомогти адаптуватися до нових умов.

Поруч є все для активного відпочинку як дорослих так і дітей: волейбольна сітка у дворі, дитячий майданчик, бібліотека, клуб (а там більярд і тенісний стіл). Школа та амбулаторія – теж не далеко. Все компактно і близько.

Відремонтовано за кошти місцевого бюджету й опалення приміщень - у холодну пору року буде тепло.

Звісно, нічого не може замінити втрачені домівки. Але всі причетні прикладали максимум зусиль, працюючи над цим соціальним проєктом.

Особливо хочеться відмітити тих, хто вніс найбільше у реалізацію проєкту:

- Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів, пастор Руслан Хілобок, основний спонсор і доброчинець проєкту;

- СТОВ «Лан», директор Анатолій ХОРТЮК;

- приватні підприємці Сергій Токаренко і Ніна Литвинова;

- громадська організація «10 квітня»,

- працівники культури та освіти, фінансово-господарського забезпечення міської ради – вони відповідали за ремонт, створення затишку, комфорту та дизайн кімнат.

Ваша допомога була надзвичайно важлива і вчасна.

ЩИРО ДЯКУЄМО ЗА ВАШУ НЕБАЙДУЖІСТЬ ТА АКТИВНУ ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ!

Крім того, Михайло Лазаренко перевірив функціонування амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Серби, ознайомився з дотриманням вимог керівних документів щодо надання медичних послуг населенню, забезпеченістю необхідними ліками та укомплектованістю медичним персоналом.

Також, начальник РВА відвідав місцеву церкву, оглянув її та поспілкувався зі священиками й прихожанами.

Робота Подільської районної військової адміністрації та територіальних громад Подільщини з питань розміщення, всебічного забезпечення та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб продовжується !

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних