Конституція України в контексті сучасності

Дата: 23.06.2022 11:23
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

28 червня Україна відзначає державне свято – день Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, яка проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою.

З метою формування у суб’єктів пробації громадянської компетентності, здатності активно та ефективно реалізовувати конституційні права та обов’язки, 23 червня 2022 року напередодні відзначення 26 річниці Конституції України Подільським районним сектором № 2 філії Центру пробації в Одеській області спільно з Центром соціальних служб Кодимської міської ради проведено інформаційний захід «Конституція України в контексті сучасності».

У ході заходу суб’єкта пробації ознайомлено з важливими етапами історичного розвитку України на шляху до становлення України, як конституційної держави; значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу. Також наголошено, що збройна агресія російської федерації і її повномасштабне вторгнення на територію України змусили суспільство перейти до оперативного функціонування в умовах правового режиму воєнного стану. Незважаючи на всі складнощі сучасних реалій, права людини підлягають виключній охороні. Це зумовлено тим, що положення Конституції України визнають найвищою соціальною цінністю людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку. Також, обговорено основні аспекти правового регулювання охорони прав людини і громадянина під час воєнного стану, які регламентується нормативними актами.

Підсумовуючи захід старший інспектор Валентин МІЩЕНКО зауважив: «Основоположні права людини і громадянина не підлягають обмеженню навіть у період дії воєнного стану. Адже, без їх забезпечення і гарантування неможливим є існування людини і держави у правовому демократичному полі. Триває 120 день агресії російських окупантів проти українського народу - чорна сторінка нашої історії. Об’єднавши свої зусилля та заручившись підтримкою світу, ми маємо мужньо протистояти на всіх фронтах заради розвитку України як цивілізованої європейської держави».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних