Кодимщина попрощалася із загиблим героєм

Дата: 25.07.2022 08:05
Кількість переглядів: 461

Фото без опису

Знову на Кодимську землю прийшла біда. Знову проводжала вона у останню путь воїна, солдата, героя, сина, батька, коханого, рідного… Запам’ятаємо віднині й довіку його ім’я – ВІТАЛІЙ ПЕЧЕРСЬКИЙ. Командир мінометного взводу.

Сміливець з Україною в серці. Він загинув у Миколаївській області, у віці 37 років, захищаючи державу, нас з вами.

22 липня живим коридором, навколішки у центрі міста проводжали траурний ескорт мешканці громади. Прослідувала жалобна процесія до площі Перемоги, де відбулася цивільна панахида – церемонія прощання з Віталієм.

Він мав би прожити довге життя: бачити як дорослішає донька, радіти внукам, допомагати і бути розрадою для батьків у старості. Та ворог обірвав його життя. Ворог, який цинічно, зухвало, підло знущається над Україною, розстрілює не лише військових, а й мирне населення. Над цим постійно потрібно міркувати і діяти. Хто як може: словом, ділом, думкою нищити ворога. Віталію, усім загиблим українським захисникам ми заборгували. І проживаючи своє життя, повинні жити за них, для них, пам’ятаючи і борячись. Кара – і людська, і Божа – обов’язково наздожене нелюдів.

Про це у своїх промовах говорили перший заступник міського голови Олег Чернійчук, заступник начальника управління соціального захисту населення Подільської РДА Оксана Гайдук, начальник 3-го відділу Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Самойленко, отець Нестор (ПЦУ).

Відспівування загиблого Віталія провели у Храмі Святого Архистратига Михаїла православної церкви України. Разом помолились за душу полеглого бійця та вшанували останню його земну дорогу. Поховали захисника на кладовищі міста Кодими, де знайшов він вічний спочинок.

Багата наша українська мова. Та не можна відшукати у ній сьогодні двох речей – слів, щоб розрадити матір і слів ненависті до ворога.

Для тебе, Віталію, війна закінчилася. А ми – житимемо для помсти. Сьогодні ми є правда, сила, рішучість, незламність, міцний єдиний кулак. Ми обіцяємо: вистоїмо, знищимо московітів, відбудуємо державу, повернемо волю, єдність і незалежність України!

Відпочивай з миром, солдате!

Слава і вічний спомин герою!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних