Кодимщина - громада, дружня до переселенців

Дата: 16.08.2022 14:35
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Попри війну, є надзвичайно позитивні речі, що радують.

І вони йдуть від тих, хто постраждав внаслідок агресії росії проти України.

Сьогодні 16 серпня міський голова зустрівся із переселенцями. Вони у захваті від нашого краю і людей.

Пані Олеся з Лисичанська:

  • Із самого початку кинулося у вічі величезна кількість троянд, які є у кожному дворі. Вони створюють враження квітучого міста. Це велика праця. І ми із задоволенням дивимося на їх різнобав’я. Прекрасна атмосфера і тепле відношення людей.

Пані Людмила з Херсону:

  • У наших планах було спочатку прямувати у Івано-Франківськ. Та, більше познайомившись із містом і його мешканцями, вирішили, що ліпшого місця для дітей не знайдемо. Зелень, квіти, свіже повітря, простір – що ще потрібно? За час перебування у Кодимі ми постіно отримуємо гуманітарну допомогу, зокрема й для дітей, безкоштовні послуги перукаря, швачки. Щиро дякуємо!

Пані Галина з Херсону:

  • Ми винаймаємо житло. Невідомо, звідки взялися ці люди, коли ми приїхали - вони за пів години принесли нам усе необхідне у господарстві, від харчів до килимів. Таке тепло і непідробні емоції  просто вражають.

Пані Валентина доєднується до думки подруг: Кодимщина – громада, дружня до переселенців.

А ще, говорять жінки, у ліцеї директор їх діткам запропонувала широкий асортимент шкільного приладдя і всіляку іншу допомогу; у Центрі первинної медико-санітарної допомоги – вони отримали професійні послуги сімейних лікарів (сама лише увага і чуйність яких здатні вилікувати) та багато-багато інших вражень приємно зігрівають серце. Щоб віддячити, переселенці приходять до Терцентру (з персоналом вони вже добре знайомі), і пропонують допомогу: розбирають і сортують одяг, дають поради тим, хто приходить сюди вперше тощо.

Сьогодні вони завітали особисто подякувати міському голові, посадовцям за неймовірну чуйність, організацію такої теплої зустрічі. Вони втративши у цій війні житло, майно, близьких і рідних, та знайшли друзів у Кодимській громаді. Про це їх історія.

Сергій ЛУПАШКО радий зустрічі, й словам про гостинність нашого краю, мешканців, які діляться статками, речами, усім, що мають;  про українську щирість і співчуття.

  • Ці найліпші якості українців зібралися воєдино і вилилися щедрою допомогою вже з перших днів війни. Громадяни  приносили військовим, постраждалому мирному населенню все: речі, харчі, постільну білизну, побутове приладдя, предмети гігієни, дитячі іграшки, безліч усього. То ж разом з вами уклінно усім дякую, - сказав очільник громади.
  • Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних