«Я – дорога, і правда, і життя». Кодимщина попрощалася із загиблим героєм Іваном ПАВЛІШИНИМ

Дата: 31.08.2022 15:52
Кількість переглядів: 291

МІЦНИМИ ЛЕЩАТАМИ ЛИХО ТРИМАЄ СЕРЦЕ КОДИМЩИНИ.

Фото без опису

Сумні звістки одна за одною сповіщають про смерть наших земляків – мужніх воїнів, лицарів духу.

Війна чітко показує нам хто ким є. Легкодухи – втікаючи, перечікують, або змінюють батьківщину.

Сміливці йдуть у бій. Вони здійснюють подвиги, женучи песиголовців з України! У смерті отримують безсмертя.

Сьогодні Кодимщина попрощалася з ІВАНОМ ПАВЛІШИНИМ. Він загинув у бою за Батьківщину.

31 серпня, в день поховання героя, в знак пошани мешканці громади створили суцільний живий коридор: квіти у руках, встелена ними дорога, уклінно схилені у смутку голови. Біль, що не дає дихати і гарячі нестримні сльози. Траурна процесія прямує до площі Перемоги.

  • Знову прийшло велике горе на Кодимську землю. Знову молоде життя забрала клята війна. Солдат  ІВАН ПАВЛІШИН мав лише 25 років. Знаю: я  сьогодні не знайду слів розради батькам, рідним і близьким. Та в цей важкий день ми усі поруч з вами, розділяємо біль і гнів. Одного дня війна закінчиться. Це буде день Великої Перемоги. Він обов’язково настане. Бо наша лють вже дістає неба і стала міцною, мов скеля. Ваша пожертва, дорогі герої, не минеться ворогу. Смерть ворогам!  Слава Україні!, - сказав міський голова Сергій Лупашко у зверненні до родини, близьких бійця, до усієї громади.

Не стримують сліз побратим Івана, солдат роти вогневої підтримки Денис ПЕТРИК; заступник директора опорного закладу "Кодимський ліцей" Тетяна СІРЯК; отець НЕСТОР. Іван був за життя світлою дитиною, сумлінним учнем, прекрасним сином і став чудовим батьком. Коли прийшов час захищати  Україну – не вагався. Такі велетні духу, лицарі світла є гордістю і правдою  України. «Я – дорога, і правда, і життя». Подібно Ісусу, сьогодні ВОНИ, загиблі герої, вказують дорогу Україні, правда ж - в їх самопожертві, і вони є життя - зі смертю здобули Вічну пам’ять у Царстві Божому.

Чин відспівування і похорону здійснив ієромонах отець Нестор, настоятель церкви Святого Архістратига Божого Михаїла Православної Церкви України.

“Молимось за душу новопреставленого воїна Івана, співчуваємо рідним та близьким і також просимо для них у Бога сили пережити це непоправне горе. Вічна пам’ять!”

На міському кладовищ поховали Івана ПАВЛІШИНА з почестями. Поруч з побратимами.

Слава герою!

Не забудемо! Не пробачимо!

ЗАКАРБУЄМО НАВІКИ У ПАМ’ЯТІ, ЯКИМ ВАНЯ БУВ СОЛДАТОМ.

Солдат ПАВЛІШИН Іван Віталійович, номер обслуги 3 кулеметного відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки 9 окремого мотопіхотного батальйону 12.07.1997 року народження підписав контракт зі Збройними Силами України 12.06.2020 року.

Близько 06 год. 55 хв. 28.08.2022 року поблизу населеного пункту Времівка Волноваського району, Донецької області у результаті мінометного обстрілу загинув.

З 24 лютого по 28 серпня 2022 брав безпосередню участь у бойових діях (забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії).

Зарекомендував себе виконавчим та дисциплінованим, без заперечень виконував всі накази.

Командуванням 9 окремого мотопіхотного батальйону за проявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, поданий на нагородження державною відзнакою – орденом “ЗА МУЖНІСТЬ” ІІІ ступеня (посмертно).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних