«Безпечна школа» - наше прагнення і найважливіше завдання сьогодення, - Сергій ЛУПАШКО

Дата: 02.09.2022 10:47
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

МІСЬКИЙ ГОЛОВА СЕРГІЙ ЛУПАШКО ПРОВІВ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ (ТЕП ТА НС).

У пріоритеті – обговорення питання про стан фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти Кодимської громади, готовність їх до використання за призначенням як найпростіших укриттів під час навчального процесу.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Наталія КОНТУЗОРОВА інформувала про таке: на території нашої громади функціонує 15 закладів загальної середньої освіти, 3 дошкільних навчальних заклади, 2 позашкільних та одна комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр».

З метою створення безпечного середовища для навчання, належних умов для проведення освітнього процесу в умовах воєнного стану було створено комісію з перевірки готовності фонду захисних споруд цивільного захисту та систем оповіщення закладів освіти.

В ході обстежень виявлено, що в Кодимському ліцеї № 1 та двох його філіях (с. Лабушне та с. Петрівка) місця для укриття учасників навчального процесу відсутні. В усіх інших закладах мають місце найпростіші укриття, або для цього на договірних засадах можуть використовуватися підвальні приміщення розташованих неподалік будівель.

Згідно складених актів перевірок, приміщення рекомендовані для використання як найпростіші сховища, враховуючи  вимоги законодавства у сфері  техногенної та пожежної безпеки.

Протягом останніх років не втрачає актуальності й стан дотримання протипожежної безпеки у закладах освіти.

За результатами обговорення цього питання вирішено забезпечити своєчасне виконання заходів та дій щодо протипожежного захисту об'єктів освіти і науки у 2022-2023 навчальному році. А недоліки, виявлені під час комісійних обстежень – негайно ліквідувати.

Сергій ЛУПАШКО наголосив, що кожна дитина, йдучи до школи, має бути у повній безпеці; а їх батьки - бути переконаними, що вони захищені і про них, в разі потреби, обов’язково подбають.

  • Отже, - підсумував міський голова, - «Безпечна школа» - наше прагнення і найважливіше завдання сьогодення.

Члени комісії ТЕП та НС обговорили також стан протипожежного водопостачання на території громади та забезпечення пожежної безпеки в екосистемах на території Кодимської ТГ.

(Детально – у протоколі комісії 05d576248c36081d74fce1b405aa0358.pdf (rada.info)).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних