Представник моніторингової місії ООН у справах біженців відвідав Кодимську громаду

Дата: 06.09.2022 11:21
Кількість переглядів: 297

 

Метою візиту є оФото без описугляд вже створених центрів для довготривалого проживання внутрішньо переміщених осіб та визначення того, чим ООН ще може допомогти громаді в їх облаштуванні.

Наразі наша територіальна на громада співпрацює з двома міжнародними організаціями, які, в свою чергу, фінансуються місією ООН. Як використовується їх допомога – також є завданням моніторингової місії.

Запропонований ООН прайс-лист містить надзвичайно широкий перелік матеріалів, виробів, обладнання, зокрема, сантехніки, будівельних матеріалів, електрообладнання для продовження реалізації проєктів з облаштування приміщень для осіб, які втратили власне житло через війну. Зусилля зосереджені  на створенні комфортних умов проживання.

До прикладу, оглянувши центри розміщення ВПО у двох селах громади (Серби і Сергіївка), вони дійшли висновку про потребу заміни вікон. Це, в першу чергу, теплозбереження і економія енергоресурсів. Вже до кінця вересня послуги із виготовлення, доставки і встановлення будуть надані організацією-підрядником.

«Вам можна довіряти» - враження представника моніторингової місії ООН від побаченого. Отже, співпраця продовжиться. Наразі проводиться аналіз потреб Центрів компактного проживання внутрішньо переміщених осіб для завершення робіт у повному обсязі. Зручність, комфортні умови, максимально наближені до домашніх – ось завдання влади, громади, доброчинців, організацій, які невпинно допомагають народу України.

Нагадаємо, що за ініціативи міського голови Сергія ЛУПАШКА в квітня цього року розпочали готувати приміщення для переселенців у селі Серби. В кінці травня, силами працівників відділу культури, освіти, фінансово-господарського забезпечення міської ради, значущої допомоги спонсорів, роботи були завершені. Наразі в будівлі проживають 30 осіб.  

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних