З вересня, на базі Одеського обласного центру телемедицини, розпочато надання медичної допомоги з психологічної підтримки населенню та внутрішньо-переміщеним особам із застосуванням телемедицини

Дата: 19.09.2022 15:33
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

«Мета цієї програми - збереження та відновлення психічного здоров’я, загального благополуччя та якості життя, профілактика і попередження розвитку психічних та поведінкових розладів у населення. Одеський обласний центр телемедицини при запиті на телемедичне консультування своєчасно організовує консультацію лікаря-психолога для лікарів, у яких є пацієнти з підозрою, або порушенням психічного здоров’я» - розповідає директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва.

До телемедичного центру надходить запит від сімейного лікаря через захищену телемедичну мережу Medinet на консультацію лікаря-психолога. Після цього - оператор оперативно-диспетчерської служби спрямовує на консультацію, згідно графіку чергувань, до чергового лікаря-психолога. Отримавши заявку лікар-психолог обробляє її за допомогою спеціально захищеного телефону, або за відеодзвінком через телемедичну мережу Medinet, надає свій висновок з рекомендаціями, а лікар, як надавав запит на телемедичне консультування - отримує висновок для пацієнта.

«Надання медичної допомоги з психологічної підтримки населенню із залучення технологій телемедицини за ефективністю нічим не поступаються стандартним очним прийомам, а навіть має свої значні переваги: це і економія часу, і цілодобова онлайн-підтримка, і подальше спостереження за пацієнтом за допомогою віртуального візиту» - додає директор Одеського обласного центру телемедицини Олександр Гасич.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних