Усі роботодавці зобов’язані звітувати службі зайнятості про наявні вакансії

Дата: 04.10.2022 09:22
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

Це вимагає Закон України «Про зайнятість населення». Мета форми звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» - оперативне вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій.

 

Звіт подається за наявності в роботодавця попиту на робочу силу (вакансії) - з дня виникнення потреби в підборі працівників та/або з дати відкриття вакансії, але не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії . Роботодавець може подати звіт № 3-ПН особисто до будь-якого центру зайнятості (філії) незалежно від місцезнаходження підприємства, а також засобами електронного зв’язку, зокрема через «Електронний кабінет роботодавця».

 

Зауважимо: подавати цей звіт потрібно завжди, навіть тоді, коли роботодавець має намір шукати працівника самостійно без допомоги служби зайнятості. Актуальність зазначених у звіті вакансій уточнюється фахівцями служби зайнятості не менше ніж двічі на місяць під час особистої зустрічі з роботодавцем, у телефонному режимі або через засоби електронного зв’язку. У разі відсутності потреби здійснення добору працівників та зайняття вакансії роботодавець може самостійно повідомити про це службу зайнятості в будь-який зручний для себе спосіб: у письмовій чи усній (телефонній) формі, а також через відмітку в корінці направлення на працевлаштування на вакансію, видане безробітній особі. У разі повідомлення роботодавцем про укомплектування вакансії добір претендентів на неї службою зайнятості припиняється.

 

Бланк звітності форми №3-ПН ви можете знайти на сайті Державного центру зайнятості у рубриці «Роботодавцям» підрубрика «Форми звітності» або за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/formy-zvitnosti

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних