ВІД 700 000 ДО 20 000 000 ЄВРО НА ПЕРЕХІД ДО ЧИСТОЇ ЕНЕРГІЇ (LIFE OTHER ACTION GRANTS)

Дата: 07.11.2022 11:39
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

КОЛИ: до 16 листопада 2022 року

 

 

ДЕ: вся Україна

 

ГАЛУЗІ: енергетика

 

 

 

Ми допомагаємо в оформленні та подачі заявки на цей грант 

ЗАМОВИТИ ОФОРМЛЕННЯ ГРАНТОВОЇ ЗАЯВКИ

Програма LIFE – це фінансовий інструмент ЄС, спрямований виключно на захист довкілля та кліматичні дії. Програма розрахована на 2021-2027 роки іззагальним бюджетом 5,4 млрд євро. На 2022 рік Єврокомісія оголосила 34 конкурсні пропозиції на суму 598 млн євро.

Мета Програми – відновлення та покращення якості компонентів довкілля, в тому числі повітря, води та ґрунту, а також збереження біорізноманіття та подолання деградації природних екосистем.

Наразі триває прийом проєктних пропозицій за напрямком ОА – CSA (LIFE Other Action Grants).

 

Зазначені проєкти спрямовані на Перехід до чистої енергії (енергоефективність та виробництво енергії з відновлюваних джерел) шляхом комплексної перебудови всіх секторів економіки з метою припинення використання викопного палива та повного переходу на безвуглецеві технології й ощадливе енергоспоживання і зосереджені на подоланні ринкових бар’єрів для переходу на чисту енергію.

 

Реалізація таких проєктів передбачає залучення великої кількості зацікавлених сторін і транснаціональних консорціумів (мінімум 3 партнери з 3 різних країн, які мають право на більшість напрямів фінансування).
Грантова допомога: до 95 % загальних витрат проєкту.

 

Для кого

Заявниками (учасниками) проєктів можуть бути:

  • юридичні особи будь-якої форми власності (органи самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації);
  • зареєстровані в одній із прийнятних країн, наприклад:

o держави-члени ЄС (включаючи заморські країни та території);

o країни, що не входять до ЄС:

§ перераховані країни європейської економічної зони (ЄЕЗ) та країни, асоційовані з Програмою LIFE, або країни, які ведуть переговори щодо угоди про асоціацію та де угода набуває чинності до підписання гранту (країни-учасниці Програми LIFE.).

Проєктна заявка може подаватися одним подавачем, або у консорціуму учасників (у окремих типах проєктів подача від консорціуму з певної кількості учасників часом з різних країн ЄС та країн, асоційованих з Програмою LIFE, є вимогою).

Партнерами у реалізації проєкту можуть бути:

центральні та територіальні органи виконавчої влади, державні підприємства, приватні підприємства та установи, громадські організації й
об’єднання, міжнародні організації та країни – учасниці Програми LIFE.
Для просування та залучення новітніх технологій при пошуку партнерів,
зокрема у країнах ЄС, можна скористатися глобальною Європейською мережею підприємств (Enterprise Europe Network), до якої входить 70 країн.
Також здійснити пошук партнера чи залишити заявку про пошук партнера можна у Єдиній електронній базі обміну даними (Single Electronic Data Interchange Area (SEDIA)).

 

Сума

Грантова допомога надається на умовах співфінансування (до 95% залежно від типу проєкту), на конкурсній основі у сумі від 0,7 до 20 млн євро.

Терміни

Кінцевий термін подачі заявки на участь: 16 листопада 2022 року.

Умови

Вимоги до конкурсних проєктів

Проєкти мають демонструвати екоінноваційні методи і підходи, сприяти кращим практикам, відповідати стратегії та законодавству ЄС. Вітається
можливість розгортання та масштабування вдалих рішень на національному та регіональних рівнях. Проєкти повинні сприяти розробленню політик і розвитку законодавства, проведенню їх моніторингу та виконанню.

Заявки оцінюються незалежними експертами на основі ключових показників ефективності, які будуть досягнуті у результаті реалізації проєкту. Детальна інформація є у посібниках до кожної з конкурсних пропозицій.

Тривалість реалізації проєктів від 3 до 10 років.

Подання заявок: англійською мовою в електронній формі через онлайн-сервіс.

Можливості

Координацію програми LIFE здійснює Європейське виконавче агентство з питань клімату «CINEA», системою діяльності якого є підтримка зацікавлених сторін у реалізації Green Deal за допомогою високоякісного управління програмами, за адресами електронної пошти:

cinea-LIFE enquiries@ec.europa.eu або CINEA-LIFE-CET@ec.europa.eu.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних