Держенергонагляд нагадує основні правила ощадливого використання електроенергії

Дата: 10.11.2022 15:40
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

На сьогоднішній день питання впровадження енергозберігаючих практик у повсякденному житті набуває дедалі більшої актуальності. Відтак, серед населення наразі гостро постає питання щодо енергозбереження та, відповідно, економії енергоресурсів, у тому числі споживання електроенергії. Адже це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а також збереження довкілля для наших нащадків.

В Україні, як і в інших країнах, стан впровадження заходів з енергозбереження є вкрай недостатнім, а в житлово–комунальному господарстві – критичним.

Тому практичні кроки у напрямі енергозбереження скоріше є підтвердження культури та високого рівня свідомості суспільства.

У той час, коли кількість побутових електроприладів у населення невпинно збільшується питання впровадження енергозберігаючих заходів є актуальним.

Ось декілька порад такої економії для багатоквартирних будинків та для кожного домогосподарства, зокрема:

• встановивши енергозберігаючі лампи, які працюють у 5-8 разів довше, ніж лампи розжарювання та в рази економніші при забезпеченні аналогічної освітленості;

• встановивши світлорегулятори і датчики, які автоматично вмикають і вимикають освітлення при появі людини;

• дотримуватися порад та рекомендацій енергетиків щодо заощаджувальних заходів та режиму економії електроенергії: для загального освітлення можна використовувати нейтральні білі лампи з колірною температурою 3000-4000К. Для місцевого освітлення слід підбирати лампи виходячи з функціональності: якщо це атмосферний освітлення, то для створення затишку використовують лампи теплого світла (2500-3000К). Для освітлення робочої зони кухні рекомендується використовувати лампи нейтрального білого світла (3500-4500К). Такі лампи більш яскраві і мінімально спотворюють кольори. В обідній зоні краще розміщувати світильники з лампами теплого світла (до 3000К). Це зробить приміщення більш затишним. У ванній кімнаті також рекомендується використовувати освітлення двох видів: для підсвічування дзеркал – 3000-4500К, а загальне освітлення – до 3000К.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних