Деякі питання роботи Кодимської лікарні і аптечних закладів

Дата: 27.12.2022 15:11
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

За результатами роботи 2022 року Кодимська лікарня зарекомендувала себе як підприємство, що може і має право на існування, і є повноцінним закладом з надання необхідних послуг населенню.

Коли минулими роками, в стані соціальної медичної кризи стало питання про існування лікарні, вона вистояла і уклала договори з Національною службою здоров’я України. Адже заклад, який надає більше послуг, інтенсивно працює, той і отримує більше коштів. А НСЗУ, в свою чергу, спрямовує більше коштів туди, де заклади охорони здоров’я приймають більше пацієнтів і надають більший обсяг медичної допомоги.

В іншому випадку лікарня перейшла б на місцевий рівень фінансування, тобто, на утримання з місцевого бюджету.

Однак, щоб зберегти вторинну ланку медицини у громаді, закладу прийшлося поступитися пологовим і неврологічним відділеннями, які відповідно до протоколів НСЗУ, не мали достатню кількість пацієнтів, персоналу, що їх обслуговує та технічного обладнання.

Однак сьогодні (і в цьому вбачаємо велику заслугу керівника комунального підприємства Лариси Іванівни ВОЛОШИНОЇ і її колективу) лікарня працює і нарощує обсяги обслуговування.

Так у 2022 році на придбання ліків було витрачено 1 млн. 860 тис. грн. і сьогодні стаціонарне лікування безкоштовне, тобто пацієнт повністю забезпечується ліками. Звісно, що є випадки, коли хворий має бажання придбати, на його погляд, ефективніше чи дороговартісніше.

Ось тут переходимо до теми функціонування аптек. Проведений моніторинг роботи аптечного закладу у цілодобовому режимі показав, що у нічний час є лише поодинокі звернення громадян. До того ж роботу усіх аптек області у особливий час воєнного стану обмежено в рамках комендантської годин.

ЯКЩО Ж ВАМ ВКРАЙ ПОТРІБНО ЛІКИ САМЕ ВНОЧІ - ЗВЕРНІТЬСЯ У ПРИЙМАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ ЛІКАРНІ. ВОНО ПРАЦЮЄ ЦІЛОДОБОВО. ВАМ НАДАДУТЬ НЕОБХІДНУ ДОПОМОГУ ЧИ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ ЛІКАМИ. ПРО ЦЕ ВКОТРЕ ІНФОРМУЄ АДМІНІСТРАЦІЯ ЗАКЛАДУ. КОЖНЕ ЗВЕРНЕННЯ НЕ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ПОЗА УВАГОЮ І Є ДІЄВИМ СПОСОБОМ ДОПОМОГИ У ВИПАДКАХ НІЧНИХ ЗВЕРНЕНЬ.

Звісно, порад ми не можемо давати, одного підходу до вирішення тих чи інших проблем немає. Однак, вирішити питання можна, завчано подбавши про запаси ліків вдома.

Ми не залишаємося наодинці зі своїми труднощами. Будьмо здоровими! Допомагаймо один одному!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних