Кодимська міська рада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фундація Олени Зеленської передає 38 000 ноутбуків українським вчителям

Дата: 16.01.2023 13:00
Кількість переглядів: 107

Фундація Олени Зеленської передає 38 000 ноутбуків українським вчителям з найбільш постраждалих від війни громад в рамках проєкту Digital Equity for Ukraine, ініційованого Глобальною бізнес-коаліцією для освіти.

✅ Майже 17 000 викладачів в Луганській, Донецькій, Херсонській, Дніпропетровській, Чернігівській, Київській та Житомирській областях вже отримали гаджети.

✅ Тільки нещодавно чергову партію з 7 490 ноутбуків доставили педагогам з Житомирської, Донецької та Дніпропетровської областей.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну багато освітян були змушені покинути рідні міста, не маючи можливості навіть забрати особисті речі. Особливо складна ситуація у південно-східних регіонах: там 4065 шкіл, де навчаються близько 1,5 мільйона учнів, були змушені організувати повністю дистанційне навчання. Саме тому так важливо забезпечувати вчителів, які надають знання мільйонам дітей, технікою.

Однією з тих, хто отримав допомогу від Фундації Олени Зеленської, стала вчителька української мови та літератури Тамара Уманська. Вперше вона евакуювалась з рідного Луганська у 2014 році. А у березні 2022 жінці довелось покинути місто Кремінна. Сьогодні вона живе в Одесі та завдяки допомозі Фундації Олени Зеленської має можливість проводити уроки дистанційно.

Мета проєкту Digital Equity for Ukraine — забезпечити українських вчителів гаджетами, аби покращити освітній процес. Донорами виступають HP Inc. та Microsoft Inc. – вони надають техніку та програмне забезпечення. Постачання ноутбуків до вчителів забезпечують GBC-Education, Ukraine House Foundation у Вашингтоні та Посольство України у Сполучених Штатах Америки.

Фундація Олени Зеленської залучає іноземні інвестиції у відновлення та покращення життя українців. Охорона здоров’я, гуманітарна допомога та освіта – це три ключові напрямки роботи Фундації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.