На першій у цьому році сесії - про актуальне у громаді

Дата: 19.01.2023 16:36
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

19 СІЧНЯ ВІДБУЛАСЯ ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТА СЕСІЯ КОДИМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ VIII СКЛИКАННЯ – ЇЇ ПРОВІВ МІСЬКИЙ ГОЛОВА СЕРГІЙ ЛУПАШКО

На початку пленарного засідання головуючий поздоровив з ювілейною датою народження депутата міської ради Веніаміна ПІГОВИЧА зі щирими побажаннями всього найліпшого у його житті, миру та найскорішої перемоги.

Приємною несподіванкою було вітання і вручення Подяк від імені голови Подільської РДА Михайла ЛАЗАРЕНКА присутнім на сесії його першим заступником Вадимом МЕГІСОМ - аграріям Кодимщини: Миколі та В’ячеславу ЛУПАШКАМ. Ця відзнака - за вагому волонтерську діяльність в умовах воєнного часу і надання значної матеріально-технічної допомоги Збройним силам України. Як зазначив посадовець, придбане для військових обладнання і транспорт вже працюють на передовій, нищать ворога, наближаючи перемогу. Однак, ця відзнака районного рівня, аж ніяк не зменшує ролі інших аграріїв нашої громади: усі вони з часом будуть названі. А зараз, наголосив В. МЕГІС, Кодимська громада визначена найактивнішою у справі допомоги українським бійцям. Саме Кодимщина показала як швидко і якісно ми можемо гуртуватися навколо спільної, звитяжної справи.

Далі засідання пройшло за порядком денним, який налічував п’ять питань. Вони детально були опрацьовані на спільній комісії, проведеної секретарем міськради Людмилою ЗАБОЛОТНОЮ.

Першим депутати розглянули (згодом – й прийняли) рішення про внесення змін до бюджету громади. Напередодні проєкт цього рішення був схвалений членами виконавчого комітету: відбулися зміни у дохідній та видатковій частині міського бюджету за рахунок отримання освітньої субвенції. Вона використовується тільки на оплату праці з нарахуваннями для педагогічних працівників (доповідач заступник міського голови – начальник фінансового управління Руслан ОНУФРІЄНКО).

Не змінюючи загальної чисельності працівників апарату міської ради, наступним рішенням було створено сектор з питань надзвичайних ситуацій, техногенної безпеки та оборонної роботи (замість одного головного спеціаліста). Одночасно відділ діловодства поменшав на одну одиницю – зі складу виведено посаду головного спеціаліста відділу (доповідач перший заступник міського голови Олег ЧЕРНІЙЧУК).

Безоплатно передали депутати на баланс комунального підприємства «Кодимакомунсервіс» основні засоби: водяні насоси,  гідравлічні частини до них та занурювальний двигун для обслуговування водонапірної башти);  на умовах оренди - нещодавно придбані піскорозкидувач та екскаватор (доповідач начальник відділу житлово – комунального  господарства, інфраструктури та  капітального будівництва міської ради Людмила ШЕПЕЛЯ).

Останнім рішенням депутати надали дозвіл відділу містобудування та архітектури міської ради на розробку детального плану території для розміщення полігону твердих побутових відходів. Йшлося про узаконення для цих цілей колишньої території забою тварин, яка знаходиться між Кодимою та с. Серби.

Стосовно останнього депутат Анатолій ХОРТЮК висловив побажання: допоки буде улагоджена документальна складова, необхідно вже зараз, періодично обслуговувати цю земельну ділянку, оскільки вже давно вона «використовувалася» мешканцями громади як хаотичне сміттєзвалище.

У «різному» депутати (Тетяна БОРОДІНА, Анатолій ХОРТЮК, Любов ПЕЛЮХ, Сергій ТРЕГУБЧАК) підняли та обговорили актуальні питання, за роз’ясненнями яких найчастіше звертаються мешканці Кодимщини до народних обранців і посадовців. Серед них: робота банківських відділень, надання КП «Кодимакомунсервіс» послуг населенню; здійснення поховань; робота аптечних закладів; екстрена медична допомога і лікування хворих; відключення світла тощо.

Низку пропозицій та свої бачення вирішення питань за різними напрямками у Кодимській громаді довів до депутатів районний посадовець Вадим МЕГІС. Основне, щоб кожний на своєму робочому місці виявляв найліпші якості як професіонала так і людини. Якщо, до прикладу, це лікарня, то невід’ємною складовою у роботі медиків є людяність, якої часом не вистачає. Зупинився перший заступник голови Подільської РДА на роз’ясненні загальнодержавних проблем, таких як: відключення електропостачання, роботи банківських структур та аптечних закладів, забезпечення лікарень медикаментами тощо.

Низку пропозицій та свої бачення вирішення питань за різними напрямками у Кодимській громаді довів до депутатів районний посадовець Вадим МЕГІС. Основне, щоб кожний на своєму робочому місці виявляв найліпші якості як професіонала так і людини. Якщо, до прикладу, це лікарня, то невід’ємною складовою у роботі медиків є людяність, якої часом не вистачає. Зупинився перший заступник голови Подільської РДА на роз’ясненні загальнодержавних проблем, таких як: відключення електропостачання, роботи банківських структур та аптечних закладів, забезпечення лікарень медикаментами тощо.

Завершилася робота пленарного засідання переконанням, що єдність усіх ланок влади, депутатів  лише поліпшує, посилює громаду. У цьому тісному зв’язку – сила і майбутнє територій..

Завершуючи пленарне засідання, Сергій ЛУПАШКО зауважив, що міська рада одночасно займається усіма справами, необхідними громаді: від допомоги військовим до здійснення інших самоврядних завдань, які спрямовані на створення комфортного середовища для проживання у громаді. Якщо виникають форсмажорні обставини – міська рада одразу ж «підключається» до їх усунення. Так, наприклад, черги біля ощадбанку останніми днями виникли через нестачу пального для генератору – міський голова одразу ж віднайшов резерви ПММ,  і надалі допомагатиме з цим. Щодо посипки доріг у ожеледицю, керівник громади зазначив, що техніка поки що проходить «обкатку», персонал навчається працювати на новій, імпортній техніці. Та й по завершенню, проблема стовідсотково не вирішиться: піскорозкидувач у громаді один. Тому охватити усі вулиці, дороги у селах, на жаль, неможливо. Але удосконалення цього напрямку роботи буде продовжено.

Завершилася робота пленарного засідання переконанням, що єдність усіх ланок влади, депутатів  лише поліпшує, посилює громаду. У цьому тісному зв’язку – сила і майбутнє територій.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних