Вітання Кодиимського міського голови Сергія ЛУПАШКА з Днем Соборності України

Дата: 22.01.2023 09:52
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ, МЕШКАНЦІ КОДИМСЬКОЇ ГРОМАДИ!

22 січня ми відзначаємо День Соборності. Це день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося в 1919 році.

Також цим днем датується підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради, яке сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

Не втрачають вагомості, значущості історичні слова Акта: «…Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ, увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу».

Сьогодні ці слова набувають величезного сенсу, адже в єдності і за Єдність найкращі сини і доньки України у кровопролитних боях з російськими окупантами захищають нашу соборну країну. Нині соборність нам необхідна – як ніколи раніше! Бо тільки так ми зможемо подолати багатовікового ворога України і відстояти право нашого народу на незалежність, на соборність українських земель і українських душ – від заходу до сходу, від півночі до півдня.

Це одне з найважливіших свят нашої Вітчизни, яке підкреслює, що ми всі – один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Вітаю всіх з Днем Соборності! Бажаю зберігати силу духу, витримку, бадьорість і оптимізм. Нехай у всій Україні, в Кодимській громаді та в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння!

В єдності ми наближаємо нашу перемогу, підтримуючи одне одного, допомагаючи нашим захисникам та постраждалим від війни. В єдності – обов’язково переможемо! В єдності – відродимо країну! Бо ми «єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була»!

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних