Засідання гуманітарного штабу Кодимської міської ради

Дата: 03.02.2023 08:51
Кількість переглядів: 181

  Фото без опису

2 лютого відбулося засідання гуманітарного штабу Кодимської міської ради, яке провела заступник міського голови із соціальних та гуманітарних питань Антоніна МОСКАЛЮК.

На порядку денному – звіт про роботу гуманітарного штабу за січень 2023 року.

Міською радою було визначено 2 пункти видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та мешканцям громади: Центр соціального обслуговування та Відділ культури. Їх керівники прозвітували про результати своєї роботи.
Так, за інформацією директора Центру Людмили СІМАШКЕВИЧ, 376 продуктових набори від благодійного фонду «Маніфест миру» були розподілені між внутрішньо переміщеними особами та сім’ями, які опинилися у скрутних життєвих обставинах.
Начальник відділу культури і туризму Людмила БАСЬКО інформувала учасників зібрання про 1305 продуктових пакети (це державна програма забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану), які отримали пенсіонери нашої громади віком 70+ (968 шт.), а також ВПО.
З початку великої війни партнерство нашій громаді запропонували численні донори. Один з них – німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ, які підписали з Кодимською міською радою Меморандум про співпрацю. У перспективі - одним із спільних проєктів має стати створення інклюзивної кімнати для внутрішньо переміщених громадян. Це майданчик для їх реабілітації, емоційного перезавантаження, зустрічей, спілкування, отримання порад і допомоги тощо. Це - соціальний курсор, інформаційна мапа для ВПО, наприклад, де, в яких установах чи закладах можна отримати вичерпні відповіді на усі питання, що їх цікавлять. В інклюзивній кімнаті працюватимуть спеціалісти Центру соціальної допомоги та залучатися (за потреби) інші фахівці соціального спрямування.
Як наголошує міський голова Сергій ЛУПАШКО, ми завжди будемо працювати з партнерами, особливо, якщо це допомога мешканцям громади. У воєнний час безцінна будь-яка увага до Кодимщини.
Отже, учасники засідання попередньо визначилися із категорією осіб, які ще не були охоплені наданням допомоги. У разі надходження буде розширено коло її отримувачів.
Довідково.
За період війни гуманітарну поміч від держави, благодійників, міжнародних партнерів отримали внутрішньо переміщені особи, громадяни віком 70+, 75+, 80+, 85+, сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, інваліди дитинства та інваліди 1 групи.
Дякуємо державі, міжнародній спільності за увагу і допомогу!

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних