Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кодимської міської ради

Дата: 07.02.2023 18:16
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

За дорученням міського голови Сергія ЛУПАШКА провів захід його перший заступник Олег ЧЕРНІЙЧУК.
Вже незабаром завершується зима, якраз час подбати про заходи щодо забезпечення безаварійного пропуску повені та паводків у весняно-літній період. Про це – у доповіді начальника 24 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області Дмитра ОРЛОВА.
Так, надзвичайні події, пов’язані з паводковою ситуацією у нашій громаді найчастіше трапляються на територіях сіл Пиріжна, Круті, Петрівка, Смолянка та Лабушне. Безсніжна зима, яку ми спостерігаємо станом на тепер, дає надію на зменшення таких ризиків. Однак, потрібно бути готовими до інших паводкових чинників, наприклад, проливних дощів. Тому комісією запропоновано здійснити низку упереджувальних заходів, не чекаючи повторень форс-мажорних ситуацій у цих, та інших населених пунктах Кодимської громади.
Надзвичайником наведено також невтішну статистику із пожежами сухої рослинності у теплу пору року, наслідками яких є руйнування присадибних будівель, господарських споруд, а також нищення екосистем. Тому планова робота, відповідно розроблених заходів, має бути системною, в тому числі - необхідно при цьому подбати й про наявність, функціонування та можливості використання джерел зовнішнього протипожежного водопостачання (пожежні гідранти, водонапірні вежі, природні та штучні водойми).
На території Кодимської міської територіальної громади створено одну місцеву пожежну команду - комунальну установу «Місцева пожежна команда» с. Загнітків, яка обслуговує 4 села. З цією темою до присутніх звернувся головний інспектор державний з пожежного нагляду відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Подільського РУ ГУ ДСНС в Одеській області Мирослав СПЛАВСЬКИЙ. І одразу резюмував: згідно розрахунку перспективної мережі для забезпечення місцевої пожежної охорони на території Кодимської громади необхідно створити ще дві місцеві пожежні команди: у с. Будеї (зона обслуговування 2 села) та в с. Петрівка (5 сіл). Перспективність створення такої мережі та можливість передбачення коштів на це буде розглянуто фінансовим управлінням міської ради.
Наостанок заслухали Мирослава СПЛАВСЬКОГО з питанням про стан протипожежного захисту об'єктів літнього відпочинку на воді. Оскільки на території Кодимської громади місця купання та масового відпочинку людей на водних об’єктах відсутні, комісія вирішила заборонити купання на водоймищах громади.
Визначені на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заходи мають терміни виконання, які рекомендовано дотримуватися кожній посадовій особі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних