Сумна дата для жителів Кодимщини

Дата: 17.02.2023 16:00
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

В історії України є дати, які навіки закарбовані у її літописі. Є такі дати й в історії Кодимщини.

З початком  війни, коли росія напала на нашу державу, одна за одною сумні звістки про загибель героїв, справжніх патріотів нашої держави, приходили у сім’ї, навіки наповнюючи  болем, смутком, горем серця матерів, близьких і знайомих.

Сьогодні, 17 лютого, восьма річниця загибелі  ОЛЕГА КОВАЛЯ, військовослужбовця, офіцера Збройних сил України. Він був, є й буде нашим земляком із села Івашків. Його загибель – одна з перших втрат у цій кривавій війні.

День загибелі Олега - щороку важка поминальна дата. Коли збирається уся родина, побратими, сельчани. Згадати…  І проклясти ворога. Пообіцяти помсту. Бо перемога обов’язково наступить.

Так і цього дня, біля пам’ятної дошки ОЛЕГУ КОВАЛЮ, встановленій на стіні школи в с. Івашків, де він навчався, зібралися родина, друзі, знайомі, побратими, школярі, представники влади.

  • Багато українських звитяжців поклали голови на полі бою. Серед них – і наш Олег. Щоб ми жили у мирі, і не пізнали війни, заради майбутнього. Вони – наш вічний смуток. А ще – гордість і честь.  Низький уклін батькам, Світлані Григорівні та Володимиру Васильовичу котрі виховали сина справжнім українцем, героєм, сміливцем. Пам’ять наша – нетлінна!, - сказав на мітингу перший заступник міського голови Олег Чернійчук.

Печаль, гіркі сльози, журба  чулися у словах побратимів українського офіцера, земляків,  школярів, які підготували невеличкий захід у цей день.  Хвилина мовчання… Покладання квітів… Спогади, обіцянки, каяття, що не вберегли…

На місті поховання ОЛЕГА КОВАЛЯ майорить блакитно-жовтий прапор. Символ свободи, чесності та вірності, бездоганності та сили. Таким він був. Таким навіки залишиться в наших серцях!

Слава Україні! Героям слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних