Результат сесії міської ради – прийнято рішення зі 125-и питань

Дата: 28.02.2023 08:06
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Результат сесії міської ради – прийнято рішення зі 118-и питань

Тридцята сесія Кодимської міської ради VІІІ скликання, яку міський голова Сергій Лупашко провів 23 лютого, напередодні трагічної дати повномасштабного вторгнення росії в Україну, почалася з хвилини мовчання, якою учасники сесійного засідання вшанували героїв, полеглих у визвольних боях.

Понад три години депутати розглядали питання порядку денного. Попередньо (22 лютого) всі вони були всебічно вивчені під час засідань постійних комісій.

А першим на розгляд депутатського корпусу були винесені питання соціального спрямування, з яких доповіла начальник відділу з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я Світлана Покиньборода. Заслухавши доповідачку, сесія прийняла рішення внести зміни до програми соціальної підтримки населення на 2021-2023 роки «Соціальний захист населення Кодимської міської територіальної громади», затвердженої рішенням від 29 квітня 2021, довівши загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми до 4319,12 тисяч гривень. Таким чином, цього року міська рада взяла на себе цілковите фінансування Програми з міського бюджету, без залучення коштів з інших джерел (раніше вона фінансувалася обласним бюджетом).

Також з метою підвищення якості та ефективності надання медичної допомоги закладами та комунальними підприємствами громади депутати вирішили внести зміни до програми «Доступна медицина на 2021-2023 роки», затвердженої рішенням від 24 грудня 2020 року. Надання первинної медичної допомоги центрами первинної медичної (медико-санітарної), допомоги фельдшерсько-акушерськими пунктами, амбулаторіями, медичними пунктами, медичними кабінетами, лікарями загальної практики – сімейними лікарями цього року профінансується сумою 7200 тисяч гривень, а надання вторинної медичної допомоги закладами охорони здоров’я – 18 965 тисяч гривень.

Значну увагу депутати приділили доповіді заступника міського голови – начальника фінансового управління Руслана Онуфрієнка, який відзвітував про виконання бюджету Кодимської міської територіальної громади за 2022 рік. Доповідач інформував присутніх про позитивні зрушення: затверджений міськрадою обсяг доходів бюджету громади з урахуванням міжбюджетних трансфертів становив 208 629,3 тисячі гривень, з яких 58,1% – це податки і збори, а 41,9% – міжбюджетні трансферти. До бюджету фактично надійшло доходів в сумі 219 407,1 тисячі гривень, тобто виконання було забезпечене на рівні 105,2%. Податків і зборів – на 10 881,5 тисяч гривень більше, ніж було передбачено, зокрема загальний фонд виконано на 110,4%, додатково надійшло 12 007,2 тисяч гривень.

Міський бюджет по видатках за 2022 рік виконано на загальну суму 209 043,1 тис. грн при річному плані 226 401,4 тис. грн або на 92,3% до річного плану. Видатки загального фонду бюдже- ту при річних планових призначеннях 209 975,8 тис. грн з урахуванням міжбюджетних трансфертів виконано в сумі 197 350,9 тис. грн або на 94% до уточненого плану на рік.

 Насамперед фінансові ресурси бюджету громади спрямовувались на фінансування захищених статей видатків, зокрема на оплату праці з загального фонду витрачено 119 673 тис. грн, нарахування на заробітну плату – 26 167,8 тис. грн, медикаменти та перев’язувальні матеріали – 53,9 тис. грн, продукти харчування – 546,3 тис. грн, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 17 008,9 тис. грн, соціальне забезпечення – 1 353,7 тис. грн, на поточні трансферти органам державного управління інших рівнів – 1 081,6 тис. грн. Видатки спеціального фонду бюджету Кодимської міської територіальної громади за 2022 рік виконано в сумі 11 692,2 тис. грн при планових призначеннях 16 425,5 тис. грн або на 71,2%.

Заслухавши детальний звіт та запропоновані зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2022 року «Про бюджет Кодимської міської територіальної громади на 2023 рік», депутати обговорили детальніше окремі питання. Микола Сорочан вчергове підняв тему недосконалого функціонування закладів культури в багатьох селах громади, акцентувавши на Лисогірці. Чимало зауважень до роботи переважної частини сільських закладів культури висловили також Тетяна Бородіна та Любов Пелюх. Втім, Любов Пелюх подякувала відділу культури і туризму (керівник Людмила Басько) за концерти, організовані колективом Кодимського БК.

Підбиваючи підсумок цього обговорення, міський голова зазначив: «Минулого року у нас був дефіцит бюджету, але зараз ми можемо збільшити фінансування і краще налагодити роботу сільських клубів». Визначити, чи в фінансуванні проблема, чи в організації роботи, вирішили шляхом перевірок. А начальнику відділу культури і туризму  доручили провести аналіз функціонування клубів для вжиття подальших заходів.

Ще одну важливу пропозицію озвучив Микола Сорочан в частині внесення змін до бюджету поточного року. На думку Миколи Васильовича та аграріїв громади, 600 тисяч гривень на потреби ЗСУ – недостатня сума, тож запропонував збільшити її до мільйона (за рахунок вільних залишків). Та оскільки вільні залишки на день проведення сесії були вже розподілені, вирішили доручити фінансовому управлінню до наступної сесії попрацювати в напрямку пошуку можливості перерозподілити кошти на користь ЗСУ.

Олександр Калініченко підтримав цю пропозицію, а також запропонував придбати для КП «Кодимакомунсервіс» подрібнювач гілок – вже скоро почнеться обрізання дерев: «Щоб не віддавати зрізані гілки чужому підприємству, яке, подрібнивши їх, потім нам же продаватиме тепло, від них отримане, доцільніше нам самим мати такий подрібнювач», – вважає депутат. Присутні обговорили пропозицію, проте більшість не підтримала ідею з огляду на те, що довелося робити вибір, куди спрямувати кошти першочергово: на подрібнювач чи будівництво в Кодимі сучасних вбиралень, які є в кожному цивілізованому місті, але у нас досі немає.

З великою увагою учасники сесійного засідання заслухали звіт за 2022 рік генерального директора КНП «Кодимська лікарня» Лариси Волошиної, яка детально інформувала про успіхи і проблеми закладу. Сергій Лупашко зазначив, що за попередній рік КНП «Кодимська лікарня» успішно пройшло чималий шлях і досягло стабілільності, подолавши численні перешкоди. Міський голова і депутати подякували директору за наполегливий титанічний труд, завдяки якому вдалося стабілізувати становище закладу, а Лариса Іванівна зауважила, що вбачає у цьому спільну заслугу колективу лікарні, влади, небайдужих депутатів та підприємців.

Наступними рішеннями, прийнятими депутатами, стали рішення щодо надання згоди відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва Кодимської міської ради на передачу КП «Кодимакомунсервіс» в строкове безоплатне користування на умовах оренди основних засобів; затвердження структури та граничної чисельності працівників КУ «Кодимський міський центр фінансово-господарського обслуговування установ та закладів культури»; про дострокове припинення повноважень та звільнення з займаної посади старости сіл Лабушне, Лисогірка, Федорівка; створення інформаційного бюлетеня Кодимської міської ради «Кодимський вісник» та затвердження положення про нього; надання згоди на списання з балансу КП «Ритуал-сервіс» основних засобів; надання згоди на списання з балансу майна комунального підприємства «Кодимакомунсервіс», рішення з земельних питань та інші.

Всього сесією було прийнято рішення зі 125-и питань. Активну участь в обговоренні питань порядку денного взяли депутати Микола Сорочан, Тетяна Бородіна, Вячеслав Лупашко, Валерій Маньковський, Людмила Бурмістр, Олександр Калініченко, Любов Пелюх.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних