Рухаємося далі разом із міжнародним проєктом "Говерла"

Дата: 15.03.2023 11:35
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

14 березня Кодимську громаду відвідав куратор Одеського регіонального проєкту «Говерла» В’ячеслав Голинський для особистого знайомства, спілкування та вибудови майбутніх спільних планів з посадовцями міської ради.

Нагадаємо, зазначений проєкт стартував в Україні у 2021 році і зосереджений на впровадженні та сприянні інституалізації ефективної системи децентралізованого самоврядування в Україні. Зокрема, це й технічна допомога територіальним громадам, навчання для адміністраторів та керівників громад тощо. Кодимська громада доєдналася до проєкту у серпні 2022 року, пройшовши конкурсний відбір.

 Це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

Завдяки цьому партнерству Кодимщина має вже корисні надбання, які зміцнили потужності комунального господарства, пожежних команд, лікарень та інше. А це близько 4 млн.грн.

Наразі посадовців зацікавилися такою новацією як Просторове планування громади. Цей пілотний проєкт буд впроваджено в одній громаді. Тому ми докладатимемо усіх зусиль для того, щоб стати переможцями у відборі.

ДОВІДКОВО.

Цей термін є синонімом містобудування в більших масштабах і включає землекористування, економічне, транспортне, екологічне планування та пов’язані з ними галузі.

Територіальне планування надає географічний вимір економічній, соціальній, культурній та екологічній політиці суспільства. Це галузева політика, спрямована на збалансований регіональний розвиток та фізичну організацію простору відповідно до загальної стратегії. Просторове планування можна порівняти з Технічним паспортом приватної оселі, документом, який містить у собі всі основні відомості про об'єкт нерухомого майна.

І дуже важливо у цій роботі, що Кодимська громада має архітектора,  фахівця, який за допомогою матеріально-технічних ресурсів може створювати проєкти організації простору.

А поки що вже стартувала  робота із створення Стратегії розвитку Кодимської територіальної громади, в якій буде визначено найважливіші завдання, що ставить перед собою громада на певний період.

Отже, співробітництво продовжується, обговорено теми співпраці, заплановано наступні зустрічі.

Нагадаємо, що проєкт «Говерла» надає послуги громадам-партнерам безкоштовно. Куратор проєкту від міської ради заступник міського голови із соціальних і гуманітарних питань Антоніна Москалюк.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних