В будинку культури ім. Шевченка, Служба у справах дітей Кодимської міської ради провела методичний семінар

Дата: 30.03.2023 15:25
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

30 березня, у міському Будинку культури ім. Шевченка, Служба у справах дітей Кодимської міської ради провела методичний семінар – практикум для опікунів/піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів.
Розпочали захід хвилиною мовчання за загиблими захисниками України, мирним населенням, усіма постраждалими від загарбницької віни росії проти нашої держави!
Далі учасники семінару працювали відповідно до переліку питань порядку денного.
Тема семінару-практикуму: «Про стан виконання опікунами/піклувальниками, прийомними батьками та батьками-вихователями обов’язків щодо утримання, виховання, навчання та розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських піклування».
У роботі семінару взяли участь працівники відділу освіти молоді та спорту, старший інспектор сектору ювенальної превенції Подільського РУП, завідувач відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Кодимської міської ради, завідувач сектором соціальних допомог та компенсацій Кодимського відділу управління соціального захисту населення Подільської райдержадміністрації.
Відкрила семінар начальник служби у справах дітей Олена Рожко, яка наголосила, що для виконавчої влади міста захист прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських піклування, є першочерговим і головним завданням.
Від імені міського голови Сергія Лупашка, плсадовець подякувала опікунам/піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям за їх благородну працю по вихованню дітей, позбавлених батьківських піклування.
На семінарі начальник Служби у справах дітей проаналізувала стан виконання в Кодимській територіальній громаді чинного законодавства відносно дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; зупинилася на проблемах і труднощах дітей, шляхах їх вирішення; зробила наголос на підвищення відповідальності за неналежне виконання опікунських обов’язків, недопущення зловживань правами дітей, використання опікунських прав в корисливих цілях і на шкоду дитині; з даного питання надала роз’яснення чинного законодавства.
Особливу увагу було приділено питанням захисту житлових та майнових прав дітей. Завідувач сектором соціальних допомог та компенсацій Кодимського відділу управління соціального захисту населення Подільської райдержадміністрації Людмилп Кожушко повідомила присутнім про пільги, що надаються дітям сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, обстеження та лікування дітей, оздоровлення.
Начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталя Мельник пояснила присутнім про обов’язок отримання дітьми повної середньої освіти; пільги, якими користуються статусні діти; наголосила на відповідальності опікунів щодо підготовки дітей до самостійного життя, контролю за навчальним та виховним процесом.
Старшим інспектором сектору ювенальної превенції Людмилою Жук висвітлено питання щодо поліпшення виконання опікунами/піклувальниками, прийомними батьками та батьками-вихователями обов’язків по вихованню своїх підопічних, особливо дітей з девіантною поведінкою; пояснено наслідки недотримання норм діючого законодавства, попередження вчинення правопорушень передбачені адміністративним та кримінальним кодексом, порушення норм цивільного законодавства. Опікунам/піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям надані роз’яснення з питань реєстрації, отримання паспорту, житла, взяття на квартирний облік дітей та інші питання.
За результатами проведення семінару-практикуму були прийняті конструктивні рішення, які є обов’язковими для виконання.
Начальник служби
у справах дітей міської рад Олена РОЖКО
Фото без описуФото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних