Пошук

Відбулося сорок дев’яте засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради VIII скликання

Дата: 06.04.2023 09:14
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

5 квітня відбулося сорок дев’яте засідання виконавчого комітету Кодимської міської ради VIII скликання.

Перед початком заходу, головуючий на засіданні перший заступник міського голови Олег Чернійчук закликав усіх присутніх до приємної частини – вітання та вручення пам’ятної адреси ТРЯСТЯНЕЦЬКОМУ Івану Іларіоновичу з нагоди його 70-ліччя. Багаторічний корифей органів місцевого самоврядування, нині – голова громадської ветеранської організації громади, активний член соціуму, він і нині залишається «у строю» і своїми ініціативами збурює нас на добрі справи і вчинки, є помічником і радником кожного, хто у служінні людям бачить сенс свого життя. Жиро вітаємо ветерана!
Засідання виконкому розпочали скорботною хвилиною мовчання за жертвами великої війни з росією, борцями усіх часів за волю і свободу України. Знаменно, що цього дня виповнилося 313 років від підписання Договору, чи як ми називаємо нині – Конституції Пилипа Орлика, одним із пунктів якої обґрунтовувалися права України на незалежність від Москви.
І знову про страшне. В Донецькій області загинув захисник України, син нашої громади, мешканець села Сербів ЧИСЛО Андрій Павлович. Тужимо разом з родиною загиблого героя! Слава борцям за Незалежність України!
Протягом роботи члени виконавчого комітету прийняли численні рішення щодо: соціального захисту дітей (доповідач начальник служби у справах дітей міської ради Олена Рожко), зокрема про взяття на квартирний облік осіб, які користуються правом першочергового отримання житлових приміщень (начальник відділу житлово – комунального господарства, інфраструктури та капітального будівництва Людмила Шепеля); змінили та присвоїли поштові адреси об’єктам нерухомого майна (головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури міської ради Аліна Вакарчук); створили координаційну раду з питань запобігання та протидії домашньому насильству та робочу групу з питань проведення оцінки потреб населення Кодимської міської територіальної громади у соціальних послугах (начальник відділу з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я міської ради Світлана Покиньборода); визначили умови і дату завершення опалювального сезону (не пізніше 15 квітня) тощо.
Також членами виконкому було визначене ще одне приміщення закладу освіти, не задіяного в освітньому процесі, для розміщення в ньому на тривалий час внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб (заступник міського голови з гуманітарних та соціальних питань Антоніна Москалюк). Йдеться про будівлю колишнього інтернату Кодимського ліцею № 1. У цьому нам сприятимуть міжнародні донори.
Принагідно, в рамках проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), у вигляді міжнародної технічної допомоги міська рада отримала паливні суперталони на бензин (начальник відділу економічного розвитку та інвестицій міської ради Медведєва Альона), які були пропорційно розподілені між старостатами.
Присутні на заході також обговорили та внесли зміни до термінів санітарного очищення та благоустрою населених пунктів Кодимської міської територіальної громади, продовживши їх (у зв’язку з погіршенням погодних умов) до 1 травня 2023 року. Однак, благоустрій – це безтермінова справа, як наголосила доповідач з цього питання Людмила Шепеля.
Громада постійно потребує чистого довкілля і зразкового санітарного стану населених пунктів, узбіч доріг, водоймищ, лісосмуг, місць поховань, підтримав Олег Чернійчук і нагадав, що наближається Великдень і поминальні дні. Тому наразі потрібна підвищена увага саме до благоустрою міста і сіл нашої громади. Комендантська година на Паску та Проводи не відміняється. Усі заплановані заходи проводитимуться у її межах, за найменшим скупченням людей. Посадовець наголосив, що воєнний стан в Україні вносить корективи у наше життя, змінює плани. Та усі ці обмеження не є критичними. Адже найвищим благом територій, яких не торкнулася війна, є мир, власне тепле, освітлене житло, гарантовані державою соціальні виплати (заробітна плата, пенсія) тощо. Віримо нашому Президенту і Збройним силам України!
Всього членами виконавчого комітету було опрацьовано та прийнято рішення із 30-ти питань порядку денного.
Фото без описуФото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних