Деякі питання реорганізації Кодимського відділу ДРАЦС

Дата: 12.04.2023 15:58
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

Ми вже неодноразово піднімали тему реорганізації Кодимського відділу ДРАЦС і на черговій нараді з цього питання міський голова Сергій ЛУПАШКО пообіцяв мешканцям громади, що  відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кодимській громаді функціонуватиме.

НАДАЄМО ДЕЯКІ РОЗ’ЯСНЕННЯ З ЦЬОГО ПИТАННЯ МЕШКАНЦЯМ КОДИМСЬКОЇ ГРОМАДИ.

Самі громадяни не відчують різниці у отриманні базових послуг таких як реєстрації актів цивільного стану про народження фізичної особи, шлюбу та смерті. Більш того (порадуємо молодят) усі урочисті процедури і в подальшому відбуватимуться за звичною адресою у місті Кодима на площі Перемоги.

Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», передбачено, що органи місцевого самоврядування (далі – ОМС)  мають повноваження у сфері ДРАЦС і можуть здійснювати їх самостійно через Центри надання адміністративних послуг.

Отже, за пропозицією міського голови Сергія ЛУПАШКА, на найближчій сесії депутати розглянуть проєкт рішення про збільшення штатного розпису ЦНАП, тобто утримання надавачів послуг у цій сфері здійснюватиме міська рада.

По завершенні процедури реорганізації Кодимського відділу ДРАЦС суб’єктом надання послуг залишається Балтський ДРАЦС. Однак для отримання усіх інших послуг, громадяни звертатимуться в Кодимський ЦНАП, який працюватиме як фронт-офіс – прийматиме заяви на послуги і у визначені терміни видаватиме відповідні документи.

Отже, відповідаючи на питання, які ще залишаються у громадян, міська рада в особі міського голови Сергія ЛУПАШКА наголошує: усі послуги реєстрації актів цивільного стану про народження фізичної особи, шлюбу та смерті, та інші будуть здійснюватимуться у Кодимі, без потреби їздити до сусідньої Балти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних