Кодимщина в останній путь провела свого земляка - Героя України, Олексія Никифорчука

Дата: 17.05.2023 13:04
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

СЕЛО ПИРІЖНА ВСТЕЛЕНЕ КВІТАМИ. НЕЗЛІЧЕННО ДОРОГАМИ - ТЮЛЬПАНИ, БУЗОК, НАРЦИСИ…
 
  17 травня вранці зустрічають, і проводжають односельці в останню путь звитяжця, сміливця, героя, українця НИКИФОРЧУКА ОЛЕКСІЯ ВІКТОРОВИЧА.
Він загинув у найгарячішій точці ведення бойових дій, у Бахмутському районі, де шалені зливи ракет і снарядів летять на українську землю.
 
  Безупинно плаче над закритою труною мати, розгублено дивиться син, рветься стогін із грудей дружини і рідних – їх Олексія вже немає у цьому світі.
Усім селом проводжають військовослужбовця від домівки до останнього його притулку. Скорботна і траурна частина відбулася у центрі села, біля пам’ятника загиблим воїнам у роки іншої кривавої війни – Другої світової.
- Рашисти можуть бомбити міста і села, розстрілювати людей, заміновувати і переорювати землю ракетами, але знищити Волю, Свободу і Незалежність на українській землі і в українському серці не мають сили. Їм ніколи не вдасться зламати нас завдяки таким героям як ОЛЕКСІЙ НИКИФОРЧУК і його побратими.
Цьому знущанню над українським народом буде поставлено край. Ось що ми сьогодні пообіцяємо дев’ятирічному Владику, сину героя. «Українські соколи на коліна не стають!» - ось що потрібно закарбувати йому у серці після смерті батька. І до віку пишатися ним, його подвигом!
Від міського голови Сергія Лупашка, міської ради, усієї громади, щирі співчуття рідним та близьким героя! Низько вклоняємося тобі, дорогий, незламний земляче! Наше серце з тобою навіки! – сказав у промові перший заступник міського голови Олег Чернійчук.
 
Важко говорити старості села Людмилі Шевчук – вона знала його з дитинства, хлопчина на очах односельців зростав, мужнів і перетворився на справжнього лицаря; у словах начальника Третього відділення Подільського РТЦК та СП Юрія Самойленка – смуток і скорбота за молодим життям справжнього воїна. А ще військовий повідомив громаді: Наказом командувача Збройних сил України Валерія Залужного Олексій нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий Хрест». Його доставили побратими військового.
 
Поховали ОЛЕКСІЯ НИКИФОРЧУКА на кладовищі села Пиріжна. В цьому селі виріс, сюди й повернувся. Тільки на «щиті».
Спочивай з миром, спочивай з Богом, Олексію, на рідній землі, за яку віддав безцінне життя!
 
Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!
Запам’ятаймо навіки це ім’я – НИКИФОРЧУК ОЛЕКСІЙ ВІКТОРОВИЧ.
 
Старший водій-радіотелефоніст стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А-0666 загинув 11.05.2023 року під час штурмових дій в районі населеного пункту Озарянівка, Бахмутського району Донецької області. У Олексія залишилися безутішними син, дружина, мати, батько, сестра.
15.02.1987-11.05.2023
Фото без опису
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних